Πώς να κάνετε οικονομικές διακοπές το Πάσχα

Τα οικονομικά στις περισσότερες οικογένειες έχουν αρχίσει να στενεύουν και αυτό σημαίνει μέσα σε όλα, ότι περιορίζονται και οι δυνατότητες για διακοπές. Πριν απελπιστείτε και λυπηθείτε που θα περάσετε τις πασχαλινές διακοπές σας μέσα στο ίδιο διαμέρισμα, δείτε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το κόστος των διακοπών σας και να καταφέρετε να αποδράσετε για λίγες ημέρες χαλάρωσης και ανανέωσης!

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να κρατήσετε χαμηλό το κόστος των διακοπών σας και να ανανεωθείτε ταξιδεύοντας σε  νέα εξοχικά μέρη; Παρακάτω σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

 

  • Οργανώστε διακοπές για 2-3 οικογένειες μαζί! Ένα μικρό γκρουπ ατόμων μπορεί να πετύχει καλές τιμές διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Έτσι, μειώνεται το κόστος για όλους σας.
  • Εξασφαλίστε διαμονή σε δωμάτιο που έχει ένα μικρό ψυγείο ή ακόμα καλύτερα, ένα μικρό φουρνάκι με μάτι. Έτσι, μπορείτε να έχετε στο ψυγείο κάποια απαραίτητα που θα αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, όπως π.χ. υλικά για τοστ, γάλα και χυμούς. Αυτά θα σας βοηθήσουν να ετοιμάζετε μικρά ενδιάμεσα γεύματα για εσάς και τα παιδιά, χωρίς να επιβαρύνεστε με το κόστος να τα αγοράσετε σε τριπλάσιες τιμές! Αν δεν υπάρχει φουρνάκι, πάρτε μαζί σας ένα γκαζάκι!
  • Ζητήστε τιμή δωματίου χωρίς το πρωινό! Συνήθως, το πρωινό χρεώνεται με τουλάχιστον 5 ευρώ, ενώ όσα μπορείτε να φάτε είναι σίγουρα λιγότερα. Εάν βολεύεστε μια χαρά με έναν καφέ και τα παιδιά πίνουν απλώς ένα γάλα με μπισκότα, μπορείτε να τα ετοιμάζετε στο δωμάτιο, με δικό σας κόστος (από το σούπερ μάρκετ) και να μειώσετε το συνολικό κόστος διαμονής. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα κουτί κορν φλέικς και γάλα από το σούπερ μάρκετ και να έχετε πιάτα και κουτάλια μιας χρήσης και να εξοικονομήσετε το κόστος του πρωινού.
  • Ταξιδέψτε σε προορισμό το πολύ 2 ώρες μακριά. Έτσι, θα εξοικονομήσετε σημαντικό κόστος σε βενζίνη και άλλωστε, σίγουρα υπάρχουν όμορφα μέρη ακόμα και τόσο κοντά σας, που δεν έχετε επισκεφτεί.
  • Οργανώστε εκδρομές και εξορμήσεις σε μέρη που είναι δωρεάν! Ο ανοιξιάτικος καιρός είναι σύμμαχός σας τις πασχαλινές διακοπές κι έτσι μπορείτε να περνάτε την ημέρα σας στις διακοπές σας σε εξοχικά μέρη για ένα ωραίο πικ-νικ, που είναι και δωρεάν! Αναζητήστε φυσικές ομορφιές με τραπεζάκια πικ-νικ, όμορφες παραλίες ή αρχαιολογικούς χώρους με δωρεάν είσοδο.
  • Μην αγοράσετε ένα σωρό ενθύμια και δώρα για όλους! Δεν πειράζει εάν γυρίσετε σπίτι χωρίς αναμνηστικά δώρα για όλους τους φίλους και τους συγγενείς σας! Οι φωτογραφίες σας είναι αρκετές και αν τις κολλήσετε σε ένα χαρτονάκι και το διακοσμήσετε, η κορνιζούλα με τη φωτογραφία των παιδιών σας θα είναι υπερ-αρκετή για να ενθουσιάσει τη γιαγιά και τον παππού!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 26 Μαρτίου 2011