Αρχική σελίδα Παλαιότερα «Τα Δάση της Ελλάδας» - Παρουσίαση Βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Τα Δάση της Ελλάδας» - Παρουσίαση Βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου Καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. κ. Σπύρου Ντάφη, “Τα Δάση της Ελλάδας”, προσκαλούν το κοινό, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Στην έκδοση “Τα Δάση της Ελλάδας” ο κ. Σπύρος Ντάφης παρουσιάζει, μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τη μεγάλη ποικιλία των δασών της Ελλάδας και αναλύει τις κυριότερες ωφέλειες που πηγάζουν από το δάσος και επηρεάζουν τη ζωή μας.

Στο πρώτο μέρος συγκεντρώνονται οι κυριότερες λειτουργίες του δάσους ενώ στο δεύτερο γίνεται αναλυτική περιγραφή 44 τύπων ελληνικών δασών, από το ημιερημικά του φοινικοδάσους στο Βάι της Κρήτης έως τα σκανδιναβικά οικοσυστήματα των ψυχρόβιων δασών της σημύδας.

Ο ίδιος ο συγγραφέας επισημαίνει στον επίλογο της έκδοσης «Ελπίζω το βιβλίο αυτό να αποτελέσει την αφορμή για μια καλύτερη προσέγγιση του κοινού και ιδιαιτέρως των νέων με το δάσος, με την ελπίδα να το επισκεφθούν, να το αγαπήσουν, να το προστατεύσουν».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Δασών 2011 και θα υπάρχουν ομιλίες από σημαντικούς ομιλητές. 

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9469688.