Αρχική σελίδα Εγκυμοσύνη Κατανάλωση λιπαρών τροφών και τροφών με ζάχαρη στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές του παιδιού

Κατανάλωση λιπαρών τροφών και τροφών με ζάχαρη στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές του παιδιού

Η ακαταμάχητη επιθυμία για τρόφιμα με υψηλή ποσότητα λιπαρών και σακχάρων δεν είναι πια τόσο ανεξήγητη! Πρόσφατη έρευνα αναγνωρίζει ως παράγοντα το γεγονός ότι η μητέρα κατά την εγκυμοσύνη κατανάλωνε κι εκείνη τροφές με υψηλά λιπαρά και ζάχαρη.

Στη μάχη κατά της παχυσαρκίας, αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να ερμηνεύει γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση για τέτοιου είδους επιβαρυμένα τρόφιμα, ενώ άλλοι όχι.

 

Τα νέα αυτά δεδομένα δείχνουν ακόμη πιο έντονα πόσο σημαντική είναι η διατροφή της εγκύου, αλλά και της θηλάζουσας μητέρας και πόσο επηρεάζει τη μετέπειτα διατροφική συμπεριφορά του παιδιού και τις επιλογές του.

Φυσικά, ισχύει και το αντίστροφο, η απουσία λιπαρών φαγητών και μεγάλης ποσότητας ζάχαρης, έδωσε το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Συνεπώς, αν θέλετε το παιδί σας να τρώει αργότερα φρούτα και λαχανικά, μπορείτε να του τα γνωρίσετε όσο βρίσκεται ακόμη στην κοιλιά σας!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2011 στο Περιοδικό της Ομοσπονδίας Αμερικανικών Ενώσεων Πειραματικής Βιολογίας.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 8 Απριλίου 2011

Διαβάστε επίσης...