Αρχική σελίδα Παλαιότερα Το Χαμόγελο του Παιδιού εκπέμπει SOS

Το Χαμόγελο του Παιδιού εκπέμπει SOS

Το Χαμόγελο του Παιδιού εξέπεμψε SOS για τα Παιδιά στην Ελλάδα και ζήτησε τη στήριξη όλων για να συνεχίσει να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. «Δεν σταματάμε την δράση μας! Συνεχίζουμε με την συμμετοχή όλων».

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου, με την ευγενική χορηγία του Ζαππείου Μέγαρου, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάστηκαν τα τεράστια προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις σχετικά με την παιδική προστασία στην Ελλάδα, οι ελλείψεις δομών και μέτρων.

Σήμερα, ο σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή των δράσεών του. Τα σπίτια φιλοξενίας αντιμετωπίζουν το πιο άμεσο πρόβλημα, καθώς σε αυτά διαμένουν 286 παιδιά, ενώ λόγω έλλειψης δομών αναγκαστικά ο σύλλογος αρνήθηκε τη φιλοξενία σε 1182 παιδιά.

 

Πάρα πολλά παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, που είναι θύματα κακοποίησης/παραμέλησης/σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αναγκάζονται να παραμένουν στο κακοποιητικό περιβάλλον λόγω έλλειψης των δομών φιλοξενίας τους, την ίδια στιγμή που παιδιά και βρέφη θύματα κακοποίησης και παραμέλησης συνωστίζονται εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία παίδων.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το τεράστιο έργο που επιτελείται από Το Χαμόγελο του Παιδιού και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην κάλυψη των τεράστιων και πολύπλευρων αναγκών των παιδιών στην χώρα. Παιδιά κακοποιημένα, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά κάτω από το όριο της φτώχιας, παιδιά θύματα εξαφάνισης, παιδιά που καθημερινά καλύπτονται άμεσα και αποτελεσματικά μέσα από το δίκτυο δράσεων και υπηρεσιών.

Τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2010 προκάλεσαν έκπληξη μιας και ακόμα μία φορά το σύνολο των εσόδων προέρχεται από δωρεές ιδιωτών και χορηγίες εταιρειών ενώ τονίστηκε έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης για δράσεις που έχουν αναγνωριστεί εθνικές και έχουν θεσμοθετηθεί, μόνο το 3,73% προέρχεται από επιδοτήσεις της ΕΕ και ΟΑΕΔ. Για μία ακόμα χρονιά το 68,11% των εξόδων αφορά στην μισθοδοσία του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που στελεχώνει τις δράσεις πανελλαδικά και στηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ετησίως.

Έμφαση δόθηκε και σε δράσεις που άμεσα μπορεί να λειτουργήσει το Χαμόγελο του παιδιού και που σήμερα παραμένουν ανενεργές λόγω έλλειψης των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την στελέχωσή τους. Δράσεις που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε ακόμα περισσότερα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Τέλος, παρουσιάστηκε η νέα καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών με τίτλο «Πείτε μας τι να του κόψουμε;», που αναφέρεται στο δίλημμα περικοπής κάποιων δράσεων υπέρ των παιδιών, εφόσον δεν υπάρξει η συμβολή όλων. Χαρακτηριστικά, στην αφίσα διαβάζει κάποιος «Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δεν σας περισσεύει.»

Δείτε το σποτ της νέας καμπάνιας:

 

 

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=44&la=1

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Μαΐου 2011