Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ Μακροχρόνια χρήση συσκευών βιντεοπαιχνιδιών προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις

Μακροχρόνια χρήση συσκευών βιντεοπαιχνιδιών προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις

Η μακροχρόνια χρήση των συσκευών βιντεοπαιχνιδιών, όπως και των κινητών τηλεφώνων, επηρεάζει αρνητικά την υγεία των αρθρώσεων στα δάχτυλα και τον καρπό του χεριού. Στοιχεία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ετήσιο συνέδριο EULAR 2011 στις 25 Μαΐου για τις επιδράσεις των συσκευών βιντεοπαιχνιδιών σε σχέση με τον πόνο που προκαλούν στα παιδιά στην περιοχή του δακτύλου και του καρπού.

Μελέτη σε 257 μαθητές ηλικίας από 9 έως 15 έδειξε ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουν σε τέτοια ενασχόληση τα παιδιά, τόσο πιο έντονη ήταν η ενόχληση στις αρθρώσεις, ενώ βρέθηκε ότι η χρήση συσκευών βιντεοπαιχνιδιών προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα και ενοχλήσεις σε σύγκριση με τα κινητά τηλέφωνα. Ερευνήθηκε, επίσης, η επίδραση της αποστολής γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητού.

Οι μελετητές ανησυχούν με τα δεδομένα αυτά, σε σχέση με την υγεία των παιδιών τόσο σε αυτό το ηλικιακό στάδιο, όσο και αργότερα και επισήμαναν πόσο πολύ αυξάνει ο βαθμός ενόχλησης για κάθε επιπλέον ώρα ενασχόλησης.

Είναι φυσικό να εγείρονται ανησυχίες σχετικά με την ορθή χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, ακόμα και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας. Οι ειδικοί συνιστούν περιορισμό στον χρόνο χρήσης τέτοιων συσκευών και τακτικά διαλείμματα κατά τη χρήση.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 27 Μαΐου 2011 

Διαβάστε επίσης...