Αρχική σελίδα Εγκυμοσύνη 3 μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη

3 μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια θαυμαστή διαδικασία της φύσης, που ακόμη μας κρύβει πολλά απο τα μυστικά της. Η επιστήμη προσπαθώντας να τα ανακαλύψει, φτάνει συχνά σε συμπεράσματα που καταρρίπτουν μύθους του παρελθόντος ή τους επιβεβαιώνουν! Τι ισχύουν πραγματικά από όσα πιστεύαμε, τι είναι μύθος και τι αλήθεια;

 

Mόνο το βιολογικό ρολόι της μητέρας έχει σημασία- Μύθος

Είναι γνωστό ότι οι πιθανότητες να γεννηθεί ένα παιδί με χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι σημαντικά αυξημένες μετά τα 35 χρόνια της κυοφορούσας μητέρας, αλλά αρκετές έρευνες πλέον δείχνουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του σπέρματος του πατέρα κατά τη σύλληψη. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η ηλικία του άνδρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όπως για παράδειγμα ότι όταν ο πατέρας είναι μεγαλύτερος από 40 υπάρχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες το παιδί του να εμφανίσει διαταραχή αυτιστικού τύπου, σε σχέση με την ηλικία κάτω των 30 ετών.

 

Μυτερή κοιλιά σημαίνει αγόρι - Μύθος

Θα έχετε ακούσει να λέγεται ότι η μυτερή κοιλιά σημαίνει ότι η έγκυος κυοφορεί αγόρι. Πράγματι, λίγες δεκαετίες παλαιότερα, που δεν υπήρχε η τεχνολογία του υπέρηχου, πιθανότατα να είχε αναπτυχθεί μια λαϊκή εμπειρική μέθοδος για την πρόβλεψη του φύλου του παιδιού. Όμως κάτι τέτοιο δεν επαληθεύεται επιστημονικά και οι ειδικοί αναφέρουν ότι το σχήμα της κοιλιάς εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση των κοιλιακών μυών, από το βαθμό χαλάρωσης των πυελικών αρθρώσεων και τέλος από τη θέση που παίρνει το ίδιο το μωρό.

 

Οι έγκυες που περιμένουν αγόρι τρώνε περισσότερο - Αλήθεια

Έχετε παρατηρήσει ότι όσες φίλες σας κυοφορούσαν αγόρι είχαν πιο αυξημένη όρεξη στην εγκυμοσύνη; Ίσως να έχετε δίκιο. Επειδή το μέσο βάρος και ύψος γέννησης των αγοριών είναι μεγαλύτερο από εκείνο των κοριτσιών, συνήθως οι μητέρες που κυοφορούν αγόρι έχουν ανάγκη από περισσότερες θερμίδες και τρώνε περισσότερο, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αρσενικού εμβρύου, που πιθανότατα έχει προγραμματιστεί γενετικά να είναι μεγαλύτερο.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2011

 

 

 

Διαβάστε επίσης...