Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στο «Ακαδήμεια»

Καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στο «Ακαδήμεια»

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων οργανώνει Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για το διάστημα 20 Ιουνίου – 15 Ιουλίου.

Δίνεται το συνοπτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων και ακολουθεί  επεξήγηση. 

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

11:00π.μ. - 12:30μ.μ.

Θεατρικό Εργαστήρι

 4-6 & 6-12 ετών

Εργαστήρι Δημιουργικής Κίνησης 4-12 ετών

Εργαστήρι Καραγκιόζη

5-12 ετών

Εργαστήρι Κατασκευών

 5-12 ετών

Εργαστήρι Καραγκιόζη

5-12 ετών

Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου

5-12 ετών

Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου

5-12 ετών

6:30μ.μ. - 8:00μ.μ.

Εργαστήρι Κατασκευών

 5-12 ετών

Εργαστήρι Καραγκιόζη

5-12 ετών

Θεατρικό Εργαστήρι

 6-12 ετών

Εργαστήρι Καραγκιόζη

5-12 ετών

Εργαστήρι Δημιουργικής Κίνησης 4-12 ετών

Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου

5-12 ετών

Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου

5-12 ετών

 

Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
 
Εμψυχωτής: Τάσος Κώνστας, Καραγκιοζοπαίχτης- Ηθοποιός, Ιδρυτής του Θεάτρου Φιγούρες και Κούκλες
 
Ζελατίνες, μαρκαδόροι, ψαλίδια, γυαλόχαρτα, διπλόκαρφα, στο τραπέζι και οι μικροί φιγουροποιοί πιάνουν δουλειά! Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας  θα μάθει σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών πώς να φτιάξουν το δικό τους θίασο σκιών.  Τα παιδιά γνωρίζουν τους ήρωες του Ελληνικού θεάτρου σκιών φτιάχνοντάς τους.
Μαθαίνουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ήρωα (τόπο καταγωγής, χαρακτήρα, συμβολισμό, ενδυματολογικά γνωρίσματα, ντοπιολαλιά) και εκφράζουν
παράλληλα το ταλέντο τους στη ζωγραφική, στην κατασκευή πλαστικής φιγούρας και τέλος στην δημιουργία της δικής του παράστασης Θεάτρου Σκιών, που θα παρουσιάσουν στους γονείς τους στο τέλος του κύκλου των εργαστηρίων!
Ολοκληρώνοντας το εργαστήρι, το κάθε παιδί θα έχει φτιάξει το δικό του θίασο θεάτρου σκιών και θα έχει συμβάλει στην δημιουργία και παρουσίαση μιας πραγματικής παράστασης Καραγκιόζη!!!
 

Εργαστήρι Κατασκευής Κουκλοθεάτρου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
 
Εμψυχώτρια: Αλεξία Αλεξίου, Κουκλοπαίκτρια, Πολιτισμολόγος, Παιδαγωγός, Ιδρύτρια του Θεάτρου Φιγούρες & Κούκλες
 
Μπορεί άραγε να αποκτήσει ζωή ένα απλό φύλλο χαρτί ή ένα κομμάτι ύφασμα; Μπορούν τα μαγειρικά σκεύη της μαμάς να περπατήσουν, να τρέξουν,  να πετάξουν  ή τα εργαλεία του μπαμπά  να χορέψουν; Τα φρούτα και τα λαχανικά τί δουλειά έχουν σε ένα πάγκο εργαστηρίου; Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα ανακαλύψουμε σε ένα μαγικό εργαστήρι που θα μας ταξιδέψει στον υπέροχο κόσμο της κούκλας και του κουκλοθέατρου, στο οποίο θα δημιουργήσουμε τις δικές μας μοναδικές κούκλες και θα τις εμψυχώσουμε!
Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης και της συνεργασίας, η γνωριμία με τη τέχνη της εμψύχωσης, τα υλικά και τις διαφορετικές τεχνικές κατασκευής κούκλας, η εξάσκηση της αδρής και λεπτής κινητικότητας, η ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
 
 
Εργαστήριο Κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών
 
Εμψυχώτρια: Σωτηρία Ορφανίδου, Εμψυχώτρια, Υπεύθυνη Ύλης του site: www.mamakid.gr
 
Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το καλοκαίρι στην πόλη! Πώς; Φτιάχνοντας κατασκευές με υλικά της θάλασσας και της ακρογιαλιάς, όπως βότσαλα, κοχύλια και άμμο! Θα γνωρίσουμε ζωάκια και ψάρια που μας θυμίζουν καλοκαίρι, όπως δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες μέσα από πηλοπλαστική και ζωγραφική. Θα φτιάξουμε όμορφους  μελωδούς για να μας συντροφεύουν με τον ήχο τους στο καλοκαιρινό αεράκι και… θα περάσουμε υπέροχες καλοκαιρινές μέρες στην πόλη γεμάτες δημιουργία!
 
 
Εργαστήρια Δημιουργικής Κίνησης για παιδιά 4-12 ετών
 
Εμψυχώτρια: Μάτα Μάρρα, Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού
 
Η δημιουργική κίνηση απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 3 χρονών και πάνω. Είναι ένα μάθημα κίνησης και αυτοσχεδιασμού, βασισμένο στην ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας το πλαίσιο και τα κατάλληλα για κάθε ηλικία ερεθίσματα, τα παιδιά χορεύουν, παίζουν, συνεργάζονται, φαντάζονται, προτείνουν, αυτοσχεδιάζουν, ζωντανεύουν παραμύθια με τις κινήσεις τους. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, δραστηριότητες, αφηγήσεις.
Στόχος των μαθημάτων είναι η απόκτηση συνείδησης του σώματος, η πρόοδος στις κινητικές δεξιότητες, η καλλιέργεια της συνεργασίας και κυρίως η ανακάλυψη της προσωπικής κίνησης του κάθε παιδιού.
 
 
Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά 4-12 ετών
 
Εμψυχώτριες: Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education
                       Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/ Θεάτρου (MA: Drama In Education)
 
Το εργαστήρι σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη θεατρική φόρμα και να τα βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξερευνούν αξίες και θέματα των ενδιαφερόντων τους. Ειδικότερα, τα παιδιά, με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ηλικία, εμπνέονται από τις παραστάσεις του Θεάτρου Νέων και ταξιδεύοντας στον κόσμο του φανταστικού και υποδυόμενα ρόλους, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, ιδέες και νοήματα, να κάνουν επιλογές. Έτσι αναπτύσσουν, τη φαντασία τους, και διερευνούν έννοιες και θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Οδηγούνται σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Παράλληλα, γνωρίζουν και να επικοινωνούν μέσα από μια μορφή τέχνης.