Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Φτιάξτε 5 μενού με ζυμαρικά σε 3 απλά βήματα

Φτιάξτε 5 μενού με ζυμαρικά σε 3 απλά βήματα

Τα ζυμαρικά είναι μια εύπεπτη τροφή γεμάτη ενέργεια και μπορούν να φαγωθούν τις ζεστές μέρες κρύα με την προσθήκη επιπλέον γευστικών και θρεπτικών συστατικών, ώστε να θυμίζουν περισσότερο σαλάτα, παρά βασικό γεύμα. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα, απολαυστικά και ελαφριά γεύματα με βάση τα ζυμαρικά, σε 3 απλά και εύκολα βήματα.

Στο δεύτερο βήμα, οι τροφές που σας προτείνουμε να προσθέσετε είναι κυρίως πρωτεϊνούχες τροφές και λαχανικά, ώστε να συμπληρώνουν τους υδατάνθρακες των ζυμαρικών και να έχετε ως αποτέλεσμα ένα πλήρες γεύμα. Μπορείτε για μεγαλύτερη ευκολία να χρησιμοποιήσετε τροφές από κονσέρβες για να ετοιμάσετε το πιάτο σας στο λεπτό.

 

Βήμα 1ο

Βράστε και σουρώστε τα ζυμαρικά σας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Μπορείτε να διαλέξετε σπαγγέτι, πένες, στριφτά μακαρόνια, φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει!

 

Βήμα 2ο

Προσθέστε τα συστατικά του πιάτου. Επιλέξτε από τις παρακάτω προτάσεις μας για να δημιουργήσετε 5 διαφορετικά μενού:

  • Τόνος από μια κονσέρβα και τριμμένο καρότο
  • Μικρά ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα, μοτσαρέλλα ή φέτα σε κύβους, πράσινη πιπεριά και ελιές
  • Λίγες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι, αγγούρι τριμμένο ή σε κυβάκια και λίγο σκόρδο, ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
  • Φασόλια από κονσέρβα και ψιλοκομμένο βρασμένο μπρόκολο
  • Κοτόπουλο βραστό σε κύβους, τριμμένα αμύγδαλα και σταφίδες, ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά

 

Βήμα 3ο

Προσθέστε αρωματικά και ντρέσινγκ και αν θέλετε τριμμένο τυρί, όπως κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, ρεγγάτο κ.α. Η καλύτερη επιλογή σας είναι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για το ντρέσινγκ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης λίγο χυμό λεμονιού και αρωματικά, όπως βασιλικός, δυόσμος, ρίγανη, αλλά και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, μαντζουράνα και κρεμμύδι. Σας προτείνουμε να μη χρησιμοποιείτε περισσότερα από δύο αρωματικά κάθε φορά για να μην αλλοιώνεται η γεύση του πιάτου. Μην ξεχνάτε το αλατοπίπερο.

 

Πιο νόστιμα: στο ντρέσινγκ προσθέστε λίγη μαγιονέζα ή βούτυρο

Πιο υγιεινά: προτιμήστε ζυμαρικά ολικής άλεσης, που περιέχουν στοιχεία του φλοιού του σπόρου, με περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες

 

 

Καλή σας όρεξη!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 4 Ιουνίου 2011

Διαβάστε επίσης...