Αρχική σελίδα Παιδικό Θέατρο "Σςςς! Η Φύση ξυπνά"

"Σςςς! Η Φύση ξυπνά"

Την παιδική παράσταση "Σςςς! Η Φύση ξυπνά" του Γιώργου Μενδρινού παρουσιάζει το «ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ» στο Θέατρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ με ένα οικολογικό σουρεαλιστικό παραμύθι. Το παραμύθι, μιλάει για μια ιστορία αγάπης που ξεδιπλώνεται στα βάθη του ωκεανού και της γης. Οι ήρωες είναι πλάσματα της θάλασσας και της στεριάς που ζωντανεύουν προκειμένου να διασκεδάσουν τα παιδιά και να στείλουν μηνύματα που αφορούν τη φροντίδα της γης, την διαφορετικότητα, την συνεργασία.

Ένα φύκι βρίσκεται στο βυθό εγκλωβισμένο ανάμεσα στους βράχους, μεγαλώνει και νιώθει την ανάγκη να κάνει ένα ταξίδι ώστε να γνωρίσει τον κόσμο της θάλασσας, η φύση και τα ξωτικά που κατοικούν στην θάλασσα μαζί με τα παιδιά-θεατές θα βοηθήσουν το φύκι να ξεκολλήσει από τους βράχους. Τότε το φύκι θα γνωρίσει τους πρώτους του φίλους. Ένα γκρινιάρικο στρείδι, ένα φοβισμένο κοχύλι, ένα δελφίνι και θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Με την βοήθεια του δελφινιού το φύκι θα βγει στην επιφάνεια της θάλασσας και θα ταξιδέψει στο πιο μυστήριο μέρος του κόσμου,που είναι η στεριά. Θα γνωρίσει ένα τριαντάφυλλο και θα το ερωτευτεί. Πρέπει όμως να γυρίσει στον βυθό για να μην ξεραθεί και καθώς το φύκι θα αποχαιρετά την στεριά θα πει: Εγώ θα ξαναγυρίσω στην στεριά και θα μείνω εκεί για πάντα. Ο βυθός αναστατώνεται. Δελφίνια, χταπόδια, στρείδια και το γρινιάρικο κοχύλι προσπαθούν να πείσουν το φύκι να μείνει στο βυθό, εκείνο θα ακούσει μόνο την καρδιά του και θα βγει στη στεριά.

Η παράσταση είναι κατάλληλη ακόμη και για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η υπέροχη αυτή ιστορία, η συνύπαρξη του ηθοποιού και της κούκλας, η πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης, και φυσικά η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας δίνουν μια ζωντανή παράσταση όπου μικροί μεγάλοι συμμετέχουν γελούν μαθαίνουν...

Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου μαζί με την βοήθεια των ηθοποιών θα μάθουν πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση και πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιώργος Μενδρινός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Υποδήματα: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου
Στίχοι: ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ – Στέλλα Μουδάτσου
Κούκλες: Folkmanis   
Ενορχήστρωση: Πάνος Δουκομόπουλος
Φωτισμοί: Θανάσης Λεφάκης
Φωτογραφίες: Νίκος Μαρκογιαννάκης
Παραγωγή: Μη Αναστρέψιμοι

Παίζουν:

Πέννυ Καλαφατάκη
Γιώργος Μενεδιάτης
Χριστίνα Μουδάτσου
Βασίλης Παπαλαζάρου

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Κυριακή στις 11.00, από 16 Οκτωβρίου

Διάρκεια: 100’ με διάλειμμα

Παραστάσεις και καθημερινές για σχολεία μετά από συνεννόηση με ειδική τιμή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3222075, 210 2934718.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ - στο εισιτήριο περιλαμβάνονται τα υλικά του εργαστηρίου

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 210 5242211 & 210 5242213, καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τις 22.00. 
 

Χώρος: Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 104 31 Αθήνα, http://www.aggelonvima.gr/