Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Ριζότο με κοτόπουλο και αγκινάρες

Ριζότο με κοτόπουλο και αγκινάρες

Νοστιμότατη συνταγή για ριζότο με κοτόπουλο, με μανιτάρια, αγκινάρες και άρωμα πορτοκαλιού.

 

        Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κούπα ρύζι
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3 κούπες ζωμός κότας
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

 

1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια έως δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό κότας και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει, ενώ ανακατεύετε κάθε τόσο. Σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου ή όταν μαλακώσει λίγο το ρύζι και το μίγμα έχει κρεμώδη υφή. 

2. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια-μπουκίτσες. Σε μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Τα σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν και μετά τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

3. Στο τηγάνι προσθέστε τώρα τον χυμό λεμονιού και αυξήστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε  για λίγο μέχρι να εξατμιστεί λίγο το υγρό και προσθέστε την κάπαρη και αφήστε πάλι να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την καρδιά αγκινάρας, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μία βράση.

4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα και το ρύζι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά και σερβίρετε ζεστό πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.



Ημερ/νία δημοσίευσης: 29 Οκτωβρίου 2011