Αρχική σελίδα Βιβλίο Παρουσιάσεις βιβλίων Ιανουαρίου από τις εκδόσεις Διάπλαση

Παρουσιάσεις βιβλίων Ιανουαρίου από τις εκδόσεις Διάπλαση

altΤον Ιανουάριο διοργανώνονται παρουσιάσεις γνωστών τίτλων βιβλίων από τις Εκδόσεις Διάπλαση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς επίσης και σεμινάριο στην πόλη της Λάρισας. Οι παρουσιάσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και χορηγό επικοινωνίας το mamakid.gr.

 

«Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν»

Οι Εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας-μουσικός Γιούλα Μιχαήλ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στην παρουσίαση του βιβλίου: «Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν» στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Μικροί και μεγάλοι θα ανακλύψουν μαζί παίζοντας και τραγουδώντας αυτούς που συναντά ο κύριος Πετράν περπατώντας.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στις 12:30 το πρωί
Χώρος: Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 32 17 917

 

«Όμορφη Πόλη» στη Λάρισα

Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό προσκαλούν μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12:00 το πρωί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη: «Όμορφη Πόλη». Η γνωστή συγγραφέας και μουσικός μαζί με την ομάδα της μέσα από ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο γεμάτο μουσικές και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στην Όμορφη Πόλη της καρδιάς μας.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12:00 το πρωί
Χώρος: 4ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, Κουμουνδούρου 17-19
Πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Αθανασίου Διάκου 5, Λάρισα, Τηλέφωνο: 2410 53 77 91

 

«Χάρτινα Όνειρα» στη Θεσσαλονίκη

altΟι Εκδόσεις Διάπλαση και η Βασιλική Νευροκοπλή προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου: «Χάρτινα Όνειρα». Η παρουσίαση θα γίνει από τη 18μελή ομάδα "παραμυθάδες" της Α΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος”. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχουν οι καθηγήτριες: Σοφία Καραγιάννη, φιλόλογος και Ασπασία Τσίρκα - Νικολαϊδου, θεολόγος.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 12.00 το πρωί
Χώρος: ΙANOS, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 2310 27 7004


Όλες οι παρουσιάσεις των Εκδόσεων Διάπλαση έχουν ελεύθερη είσοδο και χορηγό επικοινωνίας το mamakid.gr.
 

 

Σεμινάριο στη Λάρισα με τη Μάρω Θεοδωράκη, την Τασούλα Τσιλιμένη και την Καλλιόπη Βασιλείου

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου διοργανώνεται σεμινάριο στη Λάρισα με τη Μάρω Θεοδωράκη, την Τασούλα Τσιλιμένη και την Καλλιόπη Βασιλείου. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του περιοδικού «Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού» και των Εκδόσεων «Διάπλαση».


Μάρω Θεοδωράκη: «Ομαδικά παιχνίδια με άξονα τα συναισθήματα»

Το Σεμινάριο αυτό έχει την πρόθεση με αφορμή τα συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά όπως είναι η αγάπη, η λύπη, η χαρά, ο φόβος, η ζήλια, η δειλία κ.α. να ενεργοποιήσει τον εκπαιδευτικό στον τομέα της μουσικοκινητικής αγωγής – πράξης και σκέψης. Μέσα από πρωτότυπα μουσικά παιχνίδια και μέσα από την βιωματική προσέγγιση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφυπνίσουν και να αναβαθμίσουν το συναισθηματικό και νοητικό τους πεδίο.


Τασούλα Τσιλιμένη: «Παιχνίδια εμψύχωσης και φιλαναγνωσία»

Θα πραγματοποιηθεί σχεδιασμός δραστηριοτήτων και εμψυχωτικών παιχνιδιών με αφορμή ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Παράλληλα θα διαπιστωθούν τα κριτήρια επιλογής κατάλληλων βιβλίων που θα περιέχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προοπτικές για τον σχεδιασμό εμψυχωτικών δράσεων φιλαναγνωσίας.

 

Καλλιόπη Βασιλείου:  «Εργαστήρι αποκριάτικων κατασκευών»

Κατασκευή μάσκας, κάρτας και της κυράς Σαρακοστής.

 

Πληροφορίες για το σεμινάριο:

Ημέρα & ώρα: Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 10:00 - 16:00
Χώρος: Νηπιαγωγείο Baby College της Αρχοντίας Καθάριου στο 2ο χιλιόμετρο Περιφερειακής Οδού Λαρίσης – Τρικάλων  
Είσοδος: 25 ευρώ, Φοιτητές-συνδρομητές: 20 ευρώ.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Περισσότερες πληροφορίες στο Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθανασίου Διάκου 5, Λάρισα, Τηλ: 2410 53 77 91, στο "Περιοδικό Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού" 210 36 10 704 & 210 36 01 365-66,
Εκδόσεις Διάπλαση, www.diaplasibooks.gr