Αρχική σελίδα Παιδικό Θέατρο «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου»

«Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου»

altΟ «Λώτινος Ήλιος» παρουσιάζει το θεατρικό έργο για όλη την οικογένεια «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου». Πρόκειται για μια παράσταση που αναδεικνύει ό,τι έχει αληθινή αξία στη ζωή και προσφέρεται από καρδιά σε καρδιά.

Τρεις φίλοι βρήκαν έναν σπάνιο χάρτη για το μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου. Ο Σπίθας ετοιμάζεται για την περιπέτεια. Η Χρύσα φοβάται. Η Δροσιά αμφιβάλλει για το αν τελικά υπάρχει θησαυρός. «Ο θησαυρός είναι αλλού! Ο καθένας σας πρέπει να φτάσει σ' αυτόν μέσα από το δρόμο που του ταιριάζει!» λέει το αλλόκοτο πλάσμα που παρουσιάζεται για να τους καθοδηγήσει. Έπειτα τους δίνει από ένα ρητό στον καθένα που τους εξηγεί ότι αν το ακολουθήσουν θα φτάσουν στον στόχο τους. «Πάντα να βοηθάς, ποτέ να μη βλάπτεις» λέει το ένα, «Όλους πάντα ν' αγαπάς και το φόβο να τον πετάς» λέει το επόμενο, «Η αγάπη δίνει και συγχωρεί, ο εγωισμός παίρνει και λησμονεί» λέει το τρίτο.

Έτσι ξεκινά η περιπέτεια! Το κυνήγι του θησαυρού είναι γεμάτο διασκέδαση, δράση κι ανατροπές. Οι ήρωες συναντούν απίθανα πλάσματα μέσα σε ένα δάσος γεμάτο ζωή. Δέντρα, ζώα, πουλιά, γίγαντες και ξωτικά γίνονται αφορμή να αναμετρηθούν… με τον εαυτό τους! Μόνος τους αντίπαλος ο ύπουλος Ίγκο, ο φύλακας του θησαυρού, που προσπαθεί να τους αποπροσανατολίσει με ένα μόνο τρόπο: "την αρνητική έκφραση του εαυτού τους".

Θα καταφέρουν οι πρωταγωνιστές να τον νικήσουν και με ποιον τρόπο; Θα εκδηλώσουν τις αρετές που χρειάζονται, όπως το θάρρος, η ανιδιοτελής προσφορά, η συνεργασία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ευγνωμοσύνη, η συγχώρεση, ή τελικά θα χαθούν στο δάσος; Θα φτάσουν στη σπηλιά για να ανακαλύψουν το θησαυρό, ξεπερνώντας τα νέα απροσδόκητα εμπόδια που κρύβονται εκεί;

 

Η παράσταση «Ο Μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» είναι μια παράσταση για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς. Πραγματεύεται επίκαιρα θέματα μέσα από ένα παραμυθένιο τρόπο, γεμάτο χιούμορ, γέλιο, φαντασία, γρήγορο ρυθμό, ζωντάνια κι εκπλήξεις. Είναι ένα πολυθέαμα που συνδυάζει με επιτυχία τους παραδοσιακούς τρόπους θεατρικής έκφρασης με την σύγχρονη τεχνολογία, ικανοποιώντας τις αισθητικές απαιτήσεις του σύγχρονου θεατή. Με την χρήση σύγχρονων μέσων (projecting, animation) ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται συνεχώς, ζωντανεύει κι αλληλεπιδρά με τους ηθοποιούς και τους θεατές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.
 

 

«Ο Μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» διατίθεται σε εικονογραφημένο βιβλίο (24 σελίδες) με c.d.

 

 

 

Συντελεστές

Κείμενα-Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Μούστος
Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνικά -Μάσκες-Κούκλες: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνικά: Απολλωνία Θεοχάρις
Παίζουν: Ειρήνη Ανδρέου, Μαρία Λογοθέτη, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Άννα Παπαμάρκου

 

Πληροφορίες

Ημέρα & Ώρα: Κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ. έως τις 19 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Καθημερινά στις 10:00 π.μ.
Χώρος: Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλέφωνο: 210.34 18 579
Κρατήσεις - Περισσότερες πληροφορίες: 210 54 50 698, 6947 687 132-3, www.lotinos-ilios.gr,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.