Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Ζυμαρικά με μπρόκολο

Ζυμαρικά με μπρόκολο

Τα ζυμαρικά συνδυάζονται υπέροχα με λαχανικά, όπως το μπρόκολο, αυξάνοντας την κατανάλωση λαχανικών στο πιάτο μας. Συνοδεύουν άριστα κοτόπουλο ή άλλο κρέας ή τρώγονται ως πλήρες γεύμα αν τους προσθέσετε λίγους ξηρούς καρπούς.

 

      Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
  • 5 κούπες μπρόκολο κομμένο, χωρίς κοτσάνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι

 

1. Σε βραστό αλατισμένο νερό προσθέστε τις πένες και το μπρόκολο. Μόλις ετοιμαστούν, βγάλτε και σουρώστε, κρατώντας 1 κούπα από το νερό για αργότερα.

2. Βάλτε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι και ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο για να τσιγαρίσετε το σκόρδο. Γυρίστε το σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε ύστερα τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε και προσθέστε την άλλη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μισή κούπα από το νερό που σουρώσατε για να δέσει (κρατήσατε περισσότερο σε περίπτωση που χρειάζεται).

3. Σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για κοτόπουλο. Δοκιμάστε να αναμίξετε επίσης καβουρντισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και σταφίδες στο πιάτο για πιο ενδιαφέρουσα γεύση και περισσότερες πρωτεΐνες.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 27 Μαρτίου 2012

Διαβάστε επίσης...