Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών Τι προσφέρουν τα ομαδικά αθλήματα;

Τι προσφέρουν τα ομαδικά αθλήματα;

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα με την οποία απασχολούνται αρκετά παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Τα οφέλη είναι αναρίθμητα για οποιοδήποτε άθλημα κι αν διαλέξει το παιδί σας, αλλά τα ομαδικά αθλήματα προσφέρουν εμπειρίες και ευκαιρίες πολύ διαφορετικές από τα ατομικά αθλήματα. Δείτε ποιά είναι τα οφέλη των ομαδικών αθλημάτων.

 

Τι θα κερδίσει το παιδί σας εάν συμμετέχει σε ομαδικά αθλήματα;

  • Μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά, αφήνοντας στην άκρη τον εγωκεντρισμό του. Κατανοεί ότι δεν παίζει μόνο εκείνος, αλλά όλοι μαζί.
  • Κατανοεί ότι όλοι λειτουργούν για το καλό της ομάδας και πως όλοι θα παίξουν και θα προσφέρει ο καθένας με τον τρόπο του και σύμφωνα με τα ταλέντα του.
  • Μοιράζεται εμπειρίες, νίκες και ήττες και ζει μαζί με τους άλλους παρόμοια συναισθήματα.
  • Διαπιστώνει ότι, όπως ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στην ομάδα, που μπορεί να φέρει εις πέρας καλύτερα, έτσι και στη ζωή, ο καθένας αναλαμβάνει διαφορετικές αρμοδιότητες για το καλό του συνόλου.
  • Μαθαίνει να σέβεται τη διαφορετικότητα του άλλου και βρίσκει στην ομάδα τον δικό του χώρο.

Όσα κερδίζει ένα παιδί από τα ομαδικά αθλήματα, έχουν εφαρμογή ευρύτερα στη ζωή του και όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθηθούν και να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες μέσα από ένα ομαδικό άθλημα.

Φυσικά, κάθε παιδί θα κερδίσει και τα οφέλη του αθλητισμού και της άσκησης, όπως υπομονή και επιμονή, πειθαρχία στην εξάσκηση κ.α. Θα δει ότι χρειάζεται προσπάθεια για να πετύχει κάτι, για να γίνει πιο γρήγορο και πιο δυνατό, αλλά στο τέλος η εξάσκηση φέρνει πάντοτε αποτελέσματα.

Θα κάνει νέους φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα, θα κοινωνικοποιηθεί, θα αποκτήσει άλλο ένα θετικό πρότυπο, τον προπονητή ή την προπονήτριά του και θα χτίσει την αυτοπεποίθησή του.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η παχυσαρκία έχει διαστάσεις επιδημίας στον ανεπτυγμένο κόσμο, τα οφέλη για την υγεία του θα είναι ανεκτίμητα και θα χτίσει μια καλή συνήθεια για όλη τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης...