Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Φτιάξτε σπιτικά πατατάκια!

Φτιάξτε σπιτικά πατατάκια!

Έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι πατατάκια για τα παιδιά, που θα τα ενθουσιάσουν και εσείς θα ξέρετε ότι είναι φτιαγμένα από επιλεγμένες πατάτες, με αγνό λάδι και χωρίς καθόλου συντηρητικά ή χημικές προσμίξεις; Είναι πανεύκολο και αξίζει να το δοκιμάσετε!

 

  1. Αρχικά διαλέξτε τις πατάτες σας. Φροντίστε να είναι ομοιόμορφες με στρογγυλεμένο σχήμα και χωρίς πολλά στίγματα και λακούβες.
  2. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε πολύ λεπτές φέτες. Προσέξτε πολύ ώστε οι φέτες να έχουν το ίδιο πάχος κάθε φορά, θα σας διευκολύνει στο τηγάνισμα. Με ένα καλό μαχαίρι και λίγη προσοχή μπορείτε να πετύχετε πολύ λεπτές φέτες, αλλά εάν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο κουζίνας.
  3. Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα μπολ με κρύο νερό για μισή ώρα, αυτό θα τις βοηθήσει να γίνουν μετά πιο τραγανές!
  4. Μόλις βγάλετε τις φέτες από το νερό, φροντίστε να τις απλώσετε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή σε χαρτί κουζίνας και να περιμένετε να στεγνώσουν εντελώς.
  5. Θερμάνετε το λάδι σας, σε ένα μεγάλο τηγάνι, χρησιμοποιώντας αρκετή ποσότητα λαδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο που θεωρείται η πιο υγιεινή επιλογή, αλλά και αραβοσιτέλαιο ή άλλο λάδι της επιλογής σας.
  6. Μόλις το λάδι θερμανθεί, βάλτε μία μόνο στρώση από φέτες πατάτας στο τηγάνι και τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας και από την άλλη μεριά. Θα χρειαστούν μόλις 2-3 λεπτά.
  7. Με μια ειδική σπάτουλα ή άλλο εργαλείο αφαιρέστε τα πατατάκια που έχουν τηγανιστεί σε χαρτί κουζίνας ή σε μια σχάρα για να αφαιρεθεί καλά το λάδι. Μπορείτε σε αυτή τη φάση να προσθέσετε αλάτι, αλλά και άλλα μυρωδικά, όπως ρίγανη κτλ.
  8. Σερβίρετε τα πατατάκια αφού έχουν κρυώσει αρκετά, γιατί μόνο τότε θα έχουν τη γνωστή τραγανή γεύση τους!

 

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης...