Αρχική σελίδα Γραμμή Μαζί για το Παιδί 11525

Γραμμή Μαζί για το Παιδί 11525

Η μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση Ένωση Μαζί για το Παιδί λειτουργεί σε πανελλαδική εμβέλεια τη Συμβουλευτική Γραμμή Βοήθειας για παιδιά, εφήβους και γονείς - τη Γραμμή Μαζί για το Παιδί 11525. Στον αριθμό αυτό μπορεί να καλέσει οποιοσδήποτε για ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, τους γονείς ή την οικογένεια.

Η Γραμμή 11525 λειτουργεί από το 2009, Δευτέρα με Παρασκευή, 09:00-21:00 και στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές. Η υπηρεσία γίνεται χωρίς χρέωση από την Ένωση, ενώ η χρέωση της κλήσης σας από σταθερά του ΟΤΕ είναι μόνο μία αστική μονάδα από όπου και να καλείτε. 

Τα θέματα που συχνά απασχολούν τις κλήσεις στη Γραμμή είναι: η ψυχική υγεία των παιδιών, οι σχέσεις τους με την οικογένειά τους, η άσκηση βίας στην οικογένεια ή στο σχολείο, οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, τα προβλήματα των παιδιών που σχετίζονται με το σχολείο,  και οτιδήποτε άλλο αφορά τον κόσμο των ανηλίκων.

Ακόμα, η Γραμμή 11525 δέχεται κλήσεις για λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Τέλος, όπου το ζήτημα που σας απασχολεί αφορά σε άλλη υπηρεσία, κάνουμε παραπομπές σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς για παιδιά και εφήβους σε όλη την Ελλάδα.

Κάθε τηλεφωνική επαφή μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα ανάλογα με την ανάγκη του κάθε περιστατικού ενώ εάν και εφόσον αξιολογηθεί ότι ένα περιστατικό χρήζει κάποιας παρέμβασης από κοντά, τότε υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιων συναντήσεων και πάλι χωρίς χρέωση.  

Στα πλαίσια λειτουργίας της Γραμμής 11525, δημιουργήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός Συμβουλευτικού Κέντρου για Μητέρες και Γονείς, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με την Γραμμή 11525.

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο για Μητέρες/ Γονείς, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν για θέματα όπως αυτά που διαχειρίζεται η Γραμμή 11525,  ενώ πραγματοποιούνται Ομάδες Γονέων, Ψυχοεκπαιδευτικά Σεμινάρια με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου, καθώς και προσωπικές συνεδρίες για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά τους. Το Συμβουλευτικό Κέντρο για Μητέρες/Γονείς λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-17:00 και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι δωρεάν.

Η λειτουργία της Γραμμή 11525  και του Συμβουλευτικού Κέντρου για Μητέρες/Γονείς γίνεται δυνατή με χορηγούς τον ΟΤΕ και τα EEA GRANTSμέσω του SOLIDARITY NOW.

Σημειώνεται ότι η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών Οργανισμών που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία, τις χρόνιες ασθένειες, τις διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς τους. Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά. Από το Φεβρουάριο του 2009 λειτουργεί τη Συμβουλευτική Γραμμή Βοήθειας Μαζί για το Παιδί 11525 και από το Μάρτιο του 2012 λειτουργεί την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»,όπου συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη βασικών αναγκών φορέων παιδικής προστασίας στην Αττική.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mazigiatopaidi.gr ή να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή/και στο τηλέφωνο 11525.