Αρχική σελίδα Διαγωνισμοί Παλαιότεροι Διαγωνισμός για μία ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο εργαστήριο "Δημιουργικό παιχνίδι για βρέφη και γονείς"

Διαγωνισμός για μία ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο εργαστήριο "Δημιουργικό παιχνίδι για βρέφη και γονείς"

Το mamakid και το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων σας προσφέρουν μία ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο εργαστήριο "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ" που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά από 7 μηνών έως 3 ετών, με έναρξη το Νοέμβριο.

Διαβάστε λίγα λόγια για το πρωτοποριακό αυτό βιωματικό εργαστήριο παρακάτω και πατήστε το link για να δηλώσετε συμμετοχή!

 

Σε ποιούς απευθύνεται;

Σε βρέφη από 7 μηνών έως μωρά 3 ετών, μαζί με τους γονείς τους, ιδανικά και με τους δύο. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, υπάρχουν τρία τμήματα: 7 μηνών – 12 μηνών, 1 – 2 ετών, 2-3 ετών. 

Ποιός ο στόχος του εργαστηρίου;

Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλλιεργηθεί μια πιο δημιουργική και ουσιαστική σχέση γονέα-παιδιού, κάτι που θα προκύψει από τις προτάσεις και την πράξη την ώρα του εργαστηρίου με βασικό εργαλείο το δημιουργικό παιχνίδι.

Τι θα προκύψει από το εργαστήριο;

Πώς μπορούν γονιός και παιδί να περνούν δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο μαζί; Πώς μπορούν οι γονείς να είναι ουσιαστικά παρόντες στη ζωή του παιδιού, ενώ ασχολούνται με κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή; Πώς μπορούν οι γονείς να λειτουργούν ο καθένας ατομικά, αλλά και ως ζευγάρι, ώστε το παιδί να νιώθει ασφάλεια; Για όλα αυτά, απαντήσεις θα βρει το καθένα ξεχωριστό ζεύγος γονιού-παιδιού, μέσα από αυτό το βιωματικό εργαστήριο του Θεάτρου Νέων.

Πώς θα συμβεί αυτό;

Σε αυτή τη συνάντηση οι γονείς (ιδανικά συμμετέχουν και οι δύο) και το παιδί του παίζουν μαζί, εξερευνούν τη σχέση τους και ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο, αλλά και τον εαυτό τους μέσα στη σχέση. Το σεμινάριο βασίζεται στο παιχνίδι με το σώμα, στο προβολικό παιχνίδι, στο συμβολικό παιχνίδι και το παιχνίδι ρόλων, πάντοτε σύμφωνα με το αντίστοιχο αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού.

Ποιός το εμψυχώνει;

Εμψυχώτρια του εργαστηρίου είναι η έμπειρη ψυχολόγος - παιχνιδοθεραπεύτρια Αγγελική Λεπαταντζή.

Πότε ξεκινάει και πόσο διαρκεί;

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 10 συναντήσεις, με έναρξη την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 και κάθε επόμενη Τετάρτη. Ώρες & τμήματα: 7 μηνών – 12 μηνών: 5.30 μ.μ.  – 6.30 μ.μ., 1 – 2 ετών: 4.15μ.μ. – 5.15μ.μ., 2-3 ετών: 6.30μ.μ. – 7.30μ.μ.

Πού πραγματοποιείται;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος.

Ποιός το διοργανώνει;

Το εργαστήριο εντάσσεται στο πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Θεάτρου Νέων. Δείτε περισσότερα για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Θεάτρου Νέων για παιδιά και ενήλικες στο άρθρο μας εδώ ή επισκεφτείτε τα www.theatroneon.com και www.akademeia.gr .

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε!

Νικήτρια του διαγωνισμού: Βασιλική Ντούπη

Ευχαριστούμε όλους σας για τη συμμετοχή! 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 17 Οκτωβρίου 2010