Αρχική σελίδα Βιβλίο Βιβλία για τη Μουσική

Βιβλία για τη Μουσική

Επιλέξαμε, διαβάσαμε και σας προτείνουμε πέντε βιβλία που θα ξεδιπλώσουν στους μικρούς αναγνώστες κάθε ηλικίας τον κόσμο της μουσικής και θα του γνωρίσουν τα μυστικά και τη μαγεία του διασκεδάζοντας!  Και σας χαρίζουμε ένα από αυτά!

 


 

Εικόνες από τον κόσμο της μουσικής - Modern Times

Πρόκειται όχι απλώς για εικόνες, αλλά για μια εντυπωσιακή πλήρη εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια της μουσικής με αρκετό κείμενο, δοσμένη σε μικρό σχήμα και με παιχνιδιάρικο τρόπο, ιδανική για μικρά παιδιά.

Στις 130 σελίδες του βιβλίου, τα παιδιά μαθαίνουν αρχικά τους διάφορους ήχους, που προέρχονται από τη φύση ή τα διάφορα αντικείμενα και τον ήχο της ίδιας της φωνής τους. Περιγράφονται στη συνέχεια οι πρώτες μουσικές έννοιες, οι νότες και τα μουσικά όργανα. Επίσης, τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς είναι τα πρώτα μαθήματα στο μουσικό όργανο που τους αρέσει, ενώ θα γνωρίσουν την έννοια της ορχήστρας και τους πιο γνωστούς συνθέτες.

Το καλύτερο: πολλές σελίδες με οδηγίες και εικόνες για να κατασκευάσουν τα παιδιά αυτοσχέδια μουσικά όργανα και ιδέες για μουσικά παιχνίδια!

 

Η μουσική - Εκδόσεις Καστανιώτη

Από τη Σειρά «Μάθε μαζί μου», το βιβλίο αυτό με την ιδιαίτερη εικονογράφηση, τα παραθυράκια και τις τρισδιάστατες εικόνες, εισάγει τα πιτσιρίκια στον κόσμο της μουσικής.

Τα όργανα, οι νότες, οι ήχοι, τα είδη της μουσικής και ο ρόλος της στη ζωή μας παρουσιάζονται συνοπτικά και παραστατικά, γεγονός που κάνει το βιβλίο κατάλληλο και για παιδιά από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Μας εντυπωσίασε: η τρισδιάστατη συμφωνική ορχήστρα που ξεδιπλώνεται στις σελίδες του.

 

Μουσική - Εκδόσεις Σαββάλας

Από τη Σειρά «Τα πρώτα βήματα στην τέχνη», το βιβλίο αυτό είναι διασκεδαστικό, συνοπτικό και παρουσιάζει με πολύ απλό τρόπο τα βασικά στοιχεία της μουσικής.

Είναι γεμάτο μεγάλες χαρούμενες εικόνες και λίγο κείμενο, που μπορούν να διαβάσουν εύκολα και τα μικρά παιδιά δημοτικού, ενώ σε κάθε σελίδα υπάρχουν παιχνίδια, ερωτήσεις και προτάσεις που παροτρύνουν τον μικρό αναγνώστη να εφαρμόζει αυτά που διαβάζει.

Τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν με τις ιδέες που θα βρουν στο βιβλίο, που τους μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι ότι το ίδιο το σώμα τους και η φωνή τους μπορούν να παράγουν μουσική και ήχους! 

 

Η Συναυλία των Χρωμάτων - του Δημήτρη Γραμμένου από τις Εκδόσεις Άγκυρα

Ένα εξάχρονο αγόρι περιγράφει με πολύ χιούμορ και άλλη τόση φαντασία μια συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής, όταν ο μπαμπάς αγόρασε εισιτήρια για όλη την οικογένεια.

Ο μικρός εξιστορεί πώς ένιωσε με όλες τις αισθήσεις του τη μουσική και πόση εντύπωση του έκαναν οι χρωματιστές νότες που χόρευαν βγαίνοντας από τα όργανα, δικαιολογώντας την ονομασία της ορχήστρας!

Ένα χαριτωμένο βιβλίο για παιδιά δημοτικού, που θα προκαλέσει επίσης το γέλιο της μαμάς και του μπαμπά! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα έχουν παραχωρηθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Οι Μουσικούληδες και το Βασίλειο του Φάλτσου - Εκδόσεις Τετράγωνο

Στο καλαίσθητο αυτό βιβλίο, που κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή, ξεδιπλώνεται μια θαυμαστή ιστορία, που ξεκινάει σε ένα όμορφο βασίλειο, την Αρμονία. 

Η διήγηση, μαζί με την υπέροχη εικονογράφηση, θα μαγέψει τους αναγνώστες και θα τους μεταφέρει στο χωριό των Μουσικούληδων, που βρίσκεται βαθιά μέσα στο Μελωδικό Δάσος και που εκεί πηγάζει το δροσερό ποτάμι της Μουσικής.  Όταν, όμως, ανέβηκε στο θρόνο του βασιλείου της Αρμονίας ο βασιλιάς Φάλτσος, το ποτάμι σιγά σιγά στέρεψε και δεν ξεδιψούσε πια τους υπηκόους του βασιλείου…

Ένα τρυφερό παραμύθι γεμάτο φαντασία, μέσα από το οποίο η συγγραφέας με λυρικό τρόπο περιγράφει πόσο πολύτιμη είναι η μουσική στη ζωή των ανθρώπων και τη σχέση της με τον έρωτα και την αγάπη. Ιδανικό για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων δημοτικού.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Νοεμβρίου 2010