Αρχική σελίδα Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά"

Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά είναι ένα σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998, με σκοπό να βοηθήσει τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Ο Σύλλογος αγκαλιάζει τις έγκυες μητέρες και αργότερα και τα μωρά τους, κυρίως μέχρι την ηλικία των 2 ετών, αλλά συνεχίζει να βοηθά και να στηρίζει την οικογένεια και μετά από αυτό το διάστημα.

Οι μέλλουσες ή οι νέες μητέρες μπορούν μέσω του Συλλόγου να έρθουν σε επαφή με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, γυναικολόγους, μαιευτήρες, μαίες, παιδαγωγούς, δικηγόρους, για να στηριχτούν για κάθε πρόβλημά τους. Πάνω από όλα, όμως, θα βρουν φροντίδα και αγάπη για τις ίδιες και τα μωρά τους, καθώς και ανθρώπινη και υπεύθυνη κατανόηση και συμπαράσταση από όλο το προσωπικό και τους εθελοντές του Συλλόγου.

Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού ο Σύλλογος παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προβλήματα λόγω της εγκυμοσύνης τους, καθώς και μετά τη γέννηση του παιδιού. Παρέχει στέγαση, αναγκαία είδη, όπως πάνες, γάλατα, φάρμακα, είδη ένδυσης και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και καροτσάκια, κούνιες, κτλ, καθώς και μηνιαία χρηματικά βοηθήματα.

Η νέα μητέρα μπορεί να βρει βοήθεια για εύρεση εργασίας, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια επιμόρφωσης για θέματα προσχολικής αγωγής κτλ.

Παράλληλα, εθελοντές μπορούν μέσω του Συλλόγου να γίνουν νονοί ή νονές για τα μωρά που προστατεύει ο Σύλλογος, ενώ έχει θεσπιστεί το Πρόγραμμα Οικονομικής αναδοχής, με το οποίο εξασφαλίζεται στο παιδί σταθερό μηνιαίο χρηματικό ποσό για το γάλα, τις πάνες, τις βρεφικές του κρέμες και την κάθε είδους τροφή που χρειάζεται  μεγαλώνοντας μέρα με την ημέρα.

Τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και επιχει­ρή­σεων, κα­θώς και από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές και δωροεκθέσεις.

Τέλος, ο Σύλλογος συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, σε όλη την Ελλάδα, πάνω σε θέ­μα­τα που αφορούν στην εγκυμοσύνη με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και ομιλιών και με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.

Το mamakid είναι επίσημος υποστηρικτής του Συλλόγου Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά και στηρίζει το έργο του Συλλόγου επικοινωνιακά, αλλά και με άλλους τρόπους.

Όσοι θέλετε να ενισχύσετε το σημαντικό κοινωνικό έργο του Συλλόγου ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου στη διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 84, 104 41 Αθήνα, στο τηλέφωνο του Συλλόγου 210 8828788 και στον ιστότοπο http://www.agalia.org.gr και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .