Αρχική σελίδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η Σαρανταποδαρούσα

Η Σαρανταποδαρούσα

Ψάχνετε για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για πολλά παιδιά; Δοκιμάστε να παίξετε τη σαρανταποδαρούσα, ένα κινητικό παιχνίδι συνεργασίας, που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει!


Αυτό είναι ένα εύκολο ομαδικό παιχνίδι που δεν απαιτεί μεγάλο χώρο και επιπλέον υλικά. Είναι πολύ διασκεδαστικό και μαθαίνει τα παιδιά να συνεργάζονται, ενώ τους επιτρέπει να κυλιστούν στο πάτωμα, πράγμα που τα διασκεδάζει. Ο βαθμός δυσκολίας, αλλά και της διασκέδασης, αυξάνει παράλληλα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Αν αποφασίσετε να συμμετάσχετε κι εσείς, είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσετε!

 

Ηλικία: 6-10 ετών

Αριθμός συμμετεχόντων: τουλάχιστον τρεις

Χώρος: οποιοσδήποτε ανοιχτός χώρος

Υλικά: κανένα

Εκτέλεση: Τα παιδιά μπαίνουν στη σειρά, με τα πόδια τους ανοιχτά και τεντωμένα. Όταν είναι έτοιμα, τους δίνετε το σήμα να στρίψουν π.χ. αριστερά. Τότε αυτά, αργά, ακουμπούν τα χέρια τους στο πάτωμα και τα πόδια τους πάνω στους ώμους του παιδιού που βρίσκεται πίσω τους, κρατώντας το κορμί τους παράλληλο στο έδαφος. Μονάχα το τελευταίο παιδί της ουράς πρέπει να ακουμπάει κάτω χέρια και πόδια. Πρέπει τώρα να κινούνται όλα μαζί με τον τρόπο που κάθε φορά τους υποδεικνύετε, σα να είναι μια μικρή σαρανταποδαρούσα.

 

Από το βιβλίο «Αντί να βλέπει τηλεόραση…», Εκδόσεις Καλοκάθη, http://www.kalokathis.gr

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Φεβρουαρίου 2011