Αρχική σελίδα Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη και ύπνος

Ο ύπνος είναι σημαντικός την περίοδο της εγκυμοσύνης σας, ιδιαίτερα όταν αναμένονται αρκετά… ξενύχτια με το μωράκι που περιμένετε! Όμως, είναι τόσο εύκολος ο ύπνος στην εγκυμοσύνη; Μάθετε τα πάντα για τον ύπνο σε αυτή την όμορφη περίοδο αναμονής και λύστε όλες τις απορίες σας.

 

Περισσότερα...

Μικρά για την ηλικία κύησης έμβρυα και νεογνά (SGA)

Ένας νέος όρος χρησιμοποιείται πλέον από τους γυναικολόγους και τους νεογνολόγους για να χαρακτηρίσει μικρά έμβρυα σε σχέση με την ηλικία της κύησης, που θεωρητικά δηλαδή θα έπρεπε να είχαν μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με την εβδομάδα κύησης που διανύεται. Ο όρος είναι «μικρά για την ηλικία κύησης» ή SGA από τον αγγλικό όρο small for gestational age.

Περισσότερα...

Η κατανάλωση καφεΐνης στην εγκυμοσύνη επηρεάζει το βάρος του βρέφους

Είναι γνωστό ότι η διατροφή της μέλλουσας μαμάς είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη του εμβρύου και την υγεία του αργότερα στη ζωή του. Όμως, σημασία έχει τόσο τι τρώει η έγκυος μητέρα, αλλά και τι δεν θα πρέπει να καταναλώνει στην περίοδο αυτή της ζωής της. Νέες έρευνες βάζουν ξανά στο στόχαστρο την κατανάλωση καφεΐνης από τις εγκύους και τη συσχετίζουν με χαμηλό βάρος γέννησης και παρατεταμένη περίοδο κύησης.

Περισσότερα...

Πώς επηρεάζει το κάπνισμα το έμβρυο στην εγκυμοσύνη

Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί στο ότι εγκυμοσύνη και κάπνισμα δεν πάνε μαζί, ενώ οι έρευνες που καταγράφουν τις συνέπειες του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό δίνουν τα δικά τους δυσάρεστα στοιχεία. Τι προκαλεί στα αλήθεια το κάπνισμα στο έμβρυο και ποιες επιλογές έχει μια έγκυος καπνίστρια;

Περισσότερα...

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι!

Η ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού μπορεί να είναι για όλους μια ταλαιπωρία, αλλά ακόμη περισσότερο εάν είστε έγκυος και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ιδιαίτερα οι γυναίκες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο κύησης ταυτόχρονα με τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, θα αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις, αλλά με κατάλληλα μέτρα θα μπορούν να ανακουφιστούν και να φτάσουν άνετα στην πολυπόθητη ημέρα του τοκετού!

Περισσότερα...

Σημάδια που δείχνουν πιθανή εγκυμοσύνη

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αρχίζουν να παράγονται αμέσως μετά τη σύλληψη στον οργανισμό της γυναίκας και προκαλούν διάφορες αξιοπρόσεκτες (στην ίδια) αλλαγές. Ποιά είναι τα σημάδια που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε ότι ίσως να είστε έγκυος;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...