Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Πότε είναι κατάλληλη ηλικία για να αποκτήσει το παιδί μου κινητό τηλέφωνο;

Είναι μία απορία που έχουν πολλοί γονείς, χωρίς να νιώθουν πάντα ότι μπορούν να καταλήξουν σε μια ικανοποιητική απάντηση. Με την τεχνολογία να είναι μέσα στην καθημερινότητά μας και να αλλάζει τον κόσμο μας τόσο γρήγορα, καλούμαστε να απαντήσουμε σε νέα ερωτήματα… ένα από αυτά είναι «πότε να δώσω κινητό τηλέφωνο στο παιδί μου;»

 

Περισσότερα...

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τους κινδύνους του διαδικτύου

Το διαδίκτυο ή internet είναι για τα παιδιά της σημερινής εποχής αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Είναι αδύνατο για τα σημερινά παιδιά να φανταστούν τον κόσμο χωρίς το διαδίκτυο, καθώς έχουν γεννηθεί μέσα στη διαδικτυακή εποχή. Είναι, όμως, ένας κόσμος με κινδύνους για τους οποίους οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ώστε να προστατεύσουν το παιδί τους.

 

Περισσότερα...

Αναγνωρίζοντας τις αναγνωστικές δυσκολίες

Η αναγνωστική ικανότητα δεν αναπτύσσεται και δεν εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό και στον ίδιο βαθμό σε όλα τα παιδιά. Το κάθε παιδί ακολουθεί τους δικούς του αναπτυξιακούς ρυθμούς. Πολλά παιδιά ωστόσο δυσκολεύονται αρκετά να την κατακτήσουν και παρουσιάζουν αναγνωστικές δυσκολίες.

Περισσότερα...

Έχει το παιδί μου δυσγραφία ή κακογραφία;

Δεν γράφει καλά και ευανάγνωστα γράμματα; Πρόκειται για κακογραφία ή για δυσγραφία, μια μαθησιακή δυσκολία; Διαβάστε τις απαντήσεις.

 

Περισσότερα...

Μαθησιακές Δυσκολίες & Μαθησιακό Έλλειμμα- Ποια η διαφορά και πώς αντιμετωπίζονται

Μαθησιακή δυσκολία ή μαθησιακό κενό; Σε ποιά κατηγορία μπορεί να εμπίπτει ένα παιδί, πώς θα γίνει η διάκριση και πώς θα αντιμετωπιστεί αντίστοιχα; Μας διαφωτίζει ο κ. Φώτης Παπαναστασίου, ειδικός παιδαγωγός.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...