Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Τα μωρά μαθαίνουν παίζοντας και όχι βλέποντας τηλεόραση

Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη και από την εποχή που είναι μικρά μωρά, έρχονται σε επαφή με τεχνολογικά μέσα, όπως η τηλεόραση ή ο υπολογιστής. Ως ένα βαθμό, αυτό είναι αναπόφευκτο, αφού είναι μέρος της καθημερινής ζωής όλων των μελών στην οικογένεια. Η χρήση τους, όμως, από παιδιά μικρής ηλικίας έχει προβληματίσει κατά καιρούς, ενώ υπάρχει και η τάση να θεωρούνται τα μέσα αυτά ως ψυχαγωγικά ή εκπαιδευτικά, ακόμη και για μωρά κάτω των 2 ετών. Πόσο μπορεί να ευσταθεί αυτό, τι λένε οι έρευνες και ποιές είναι οι συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής;

Περισσότερα...

Τα μωρά είναι δίκαια!

Τα μωρά έχουν το αίσθημα του δικαίου και μπορούν να φέρονται αλτρουιστικά από 15 μόλις μηνών, σύμφωνα με νέα μελέτη!

Περισσότερα...

Είναι το πρόγραμμα του παιδιού σας φορτωμένο;

Σχολείο, αγγλικά, γαλλικά, αθλήματα, ωδείο, ζωγραφική, θεατρικό και… η εβδομάδα σας είναι εντελώς κλεισμένη! Σίγουρα, θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας και θα κάνετε τα πάντα για να του το προσφέρετε. Άλλωστε, τα προγράμματα που προσφέρονται στις μέρες μας καλύπτουν όλα τα γούστα και υπόσχονται να εξελίξουν προς το καλύτερο τα παιδιά, αλλά συχνά μας παρασύρουν να το… παρακάνουμε.

Περισσότερα...

Bόλτες με το ποδήλατο με ασφάλεια

Το ποδήλατο είναι μια αγαπημένη διασκέδαση των παιδιών, ιδιαίτερα το ανέμελο καλοκαίρι. Τα παιδιά γυμνάζονται, μετακινούνται αυτόνομα, αποκτούν αυτοπεποίθηση, ανταγωνίζονται, κάνουν βόλτες και διασκεδάζουν ασταμάτητα σπρώχνοντας τα πετάλια και κάνοντας τους δύο τροχούς να γυρίζουν. Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζουν ορισμένους κανόνες για να αποφύγουν τα ατυχήματα και για να είναι ασφαλή τα ίδια, αλλά και οι γύρω τους.

Περισσότερα...

Νωρίς στο κρεβάτι για αδύνατα παιδιά

Μέχρι τώρα, μελέτες είχαν αποδείξει ότι ο επαρκής ύπνος βοηθά τη διατήρηση του σωστού βάρους, ενώ ο ελλιπής ύπνος σχετίζεται με την παχυσαρκία. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι έχει μεγάλη σημασία η ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά στο κρεβάτι και η ώρα που ξυπνούν το πρωί.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...