Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Τα επιτραπέζια παιχνίδια ως τεχνική αντιμετώπισης της δυσαριθμησίας

Η δυσαριθμησία ορίζεται ως μια Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία που αφορά την εκμάθηση και κατανόηση της αριθμητικής και της περαιτέρω ανάπτυξης των μαθηματικών δεξιοτήτων. Οι μαθητές με δυσαριθμησία δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ των αριθμών και των ποσοτήτων που αντιπροσωπεύουν, καθώς και τις μαθηματικές έννοιες.

Περισσότερα...

Προειδοποιητικά σημάδια του αυτισμού ανά ηλικία

Με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα σημάδια του αυτισμού μπορούν να εντοπιστούν και σε μωρά κάτω των τεσσάρων μηνών. Διαβάστε τα προειδοποιητικά σημάδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Περισσότερα...

Σκαλίζει τη μύτη του – τι κάνουμε;

Μία από τις συνήθειες των παιδιών που προβληματίζουν τους γονείς είναι το σκάλισμα της μύτης, που μπορεί να παρατηρηθεί συχνά από μικρή ηλικία. Τι μπορεί να σημαίνει και τι κάνουν οι γονείς;

Περισσότερα...

Το περιβάλλον επηρεάζει το ύψος του παιδιού

Ενεργό ρόλο παίζουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, και όχι μόνο τα γονίδια, και ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού στο ύψος που θα αποκτήσει ως ενήλικας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 

Περισσότερα...

Μαθησιακές δυσκολίες: Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;

Μαθησιακές δυσκολίες: Πως μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν; Συχνά, οι γονείς μόλις μάθουν ότι το παιδί τους έχει μαθησιακές δυσκολίες αναρωτιούνται αν φταίνε, αν έκαναν οι ίδιοι κάτι που το προκάλεσε ή αν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να το προλάβουν. Αμέσως μετά, έρχονται οι ερωτήσεις σχετικά με τον κοινωνικό περίγυρο. «Τι θα πω στους γύρω; Θα κοροϊδεύουν το παιδί μου; Θα καταφέρει να σπουδάσει και να εξασφαλίσει ένα “καλό” μέλλον;».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...