Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Αλλεργίες και κάμπιες την άνοιξη!

Μια μορφή αλλεργίας που μας απασχολεί πολύ με την έλευση της άνοιξης είναι η δερματίτιδα εξ’ επαφής που προκαλείται από τις κάμπιες που συνήθως εμφανίζονται σε πευκόφυτες περιοχές.

Περισσότερα...

Τροφές που θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν περίπου ποιές τροφές δεν είναι καλές για την υγεία των παιδιών τους, αλλά έχουν στο μυαλό τους τροφές που θα βοηθήσουν αισθητά την υγεία και την άμυνά τους; Μάθετε ποιές τροφές είναι αυτές που αξίζει να περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο των παιδιών για μια καλύτερη υγεία και λιγότερες ασθένειες.

Περισσότερα...

Κυστική Ίνωση ή Ινώδης Κυστική νόσος - η πιο διαδεδομένη κληρονομική ασθένεια στην Ελλάδα

Η Κυστική Ίνωση ή Ινώδης Κυστικής νόσος είναι μία κληρονομική νόσος  που οφείλεται σε μεταλλάξεις γονιδίων, που προκαλεί σημαντικές βλάβες στους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα. Χαρακτηριστικό σύμπτωμά της είναι οι υπερβολικές εκκρίσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα ζωτικά όργανα, ιδιαίτερα στους πνεύμονες και το πάγκρεας. Παιδιά με κυστική ίνωση είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Περισσότερα...

Όλα για την Ορθοδοντική

Με το χαμόγελο υποδεχόμαστε τους ανθρώπους στη ζωή μας. Δεν γεννιούνται όμως όλοι με όμορφα χαμόγελα. Τα στραβά δόντια ή τα κενά ανάμεσα στα δόντια συχνά αποτελούν λόγους για τους οποίους νιώθουμε άβολα όταν χαμογελάμε ή μιλάμε. Επιπλέον, η κακή οδοντική σύγκλειση, είτε οφείλεται στις γνάθους ή στη θέση των δοντιών, συχνά προκαλεί επώδυνα προβλήματα και επιβάρυνση της υγείας μέσα και γύρω από την στοματική κοιλότητα.

Περισσότερα...

Πνευμονία στην Παιδική Ηλικία

Ο έμπειρος παιδίατρος κ. Παναγιώτης Σπυρίδης μας απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την πνευμονία στην παιδική ηλικία, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί, πόσο διαρκεί και σε ποιές περιπτώσεις απαιτείται νοσηλεία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...