Αρχική σελίδα Βιβλίο

Βιβλίο

Βιβλιοπαρουσίαση «Τα Παραμύθια της Θάλασσας»

Βιβλιοπαρουσίαση για «Τα Παραμύθια της Θάλασσας» των Εκδόσεων Τετράγωνο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Ακαδήμεια» την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

Περισσότερα...

Βιβλιοπαρουσίαση "Χτύπα ξύλο" στο Ακαδήμεια

Από κουτί του γάλατος κρυµµένο στο ψυγείο σελίδα τηλεοπτικού προγράμματος στο εφηµεριδοπωλείο Χαρτί περιτυλίγματος σε δώρο εορταστικό και τελικά εξώφυλλο σ’ ένα βιβλίο παιδικό Ουφ! Κουράστηκα ν’ αλλάζω και... Χτύπα ξύλο ως βιβλίο για πάντα να γιορτάζω.

Μαζί µε τη συγγραφέα Κατερίνα Σέρβη το Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Χτύπα ξύλο το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, στις 5.00 το απόγευμα.

Είσοδος ελεύθερη
 
           
 

"Μανούλα, πόσο μ' αγαπάς" από τις Εκδόσεις Σταμούλη

Το "Μανούλα, πόσο μ' αγαπάς" είναι ένα πολύ αληθινό και τρυφερό βιβλίο που ξεχειλίζει από μητρική αγάπη. Ένας απλός και λυρικός διάλογος της μαμάς με το παιδί της ξεδιπλώνει όλη την ευαισθησία και την αγάπη της, με όμορφες απαντήσεις που θα συγκινήσουν κάθε μανούλα.

Πώς μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει την αγάπη της μαμάς και πώς μπορεί η μαμά να περιγράψει στο παιδί της τα συναισθήματά της; Η «αγάπη», η «αγκαλιά» και το «χαμόγελο» αποκτούν νέα διάσταση μέσα από τις απαντήσεις που δίνονται στις σελίδες του βιβλίου, οι οποίες κεντρίζουν τη φαντασία των παιδιών και τα ταξιδεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο μητρική ζεστασιά.

Εξαιρετική εντύπωση μας έκανε το εικαστικό μέρος του βιβλίου, που ανήκει επίσης στη συγγραφέα Πολυξένη Βάκου-Σαλωνίδου, με όμορφες εικόνες-κολάζ όπου κυριαρχούν τα χρώματα της γης και της φύσης και ταξιδεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο μητρική ζεστασιά τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους που θα ξεφυλλίσουν το βιβλίο.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 4 Μαΐου 2011 

Βιβλιοπαρουσίαση «Καλοκαίρι στην πόλη»

Το βιβλίο της συγγραφέως Έρικας Αγγέλικας Γαρμπή με τίτλο «Καλοκαίρι στην πόλη» από τις εκδόσεις Τετράγωνο θα παρουσιαστεί στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 στις 19.00.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει από τη θεατρική ομάδα «Μαρμελάδα».

Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει το τμήμα Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου Π. Φαλήρου, ενώ ομιλητές θα είναι ο κος Νίκος Μουρατίδης και η κα Γιολάντα Πέγκλη.

Περισσότερα Άρθρα...