Αρχική σελίδα Βιβλίο

Βιβλίο

«Οι Αγριόκυκνοι» από τις Εκδόσεις Αερόστατο

«Οι Αγριόκυκνοι» είναι ένας ύμνος στην αδελφική αγάπη, στον αλτρουισμό, στο θάρρος, στην αφοσίωση μέσα από την τρυφερή ματιά και την παραμυθο-γλώσσα της Μαρίας Αγγελίδου η οποία υπογράφει την απόδοση των Αγριόκυκνων του Andersen στα ελληνικά.

Το πρωί είναι κύκνοι. Το βράδυ ξαναγίνονται πρίγκιπες. Ποιος θα λύσει τα μάγια της κακιάς μητριάς τους που μεταμόρφωσε τα 11 πριγκιπόπουλα σε άγριους κύκνους και έδιωξε την αδελφή τους, την Ελίζα, μακριά από το παλάτι; Θα καταφέρει η Ελίζα να πλέξει τα 11 πουκαμισάκια από τσουκνίδες που θα τους χαρίσουν την ανθρώπινη τους υπόσταση; Ή θα την κάψει ο βασιλιάς και κύρης της, που πίστεψε ότι είναι μάγισσα, όταν ένα βράδυ την παραφύλαξε και την είδε να μαζεύει τα αγριόχορτα στο νεκροταφείο.

Ο Günter Jacobs, ο αγαπημένος εικονογράφος των Εκδόσεων Αερόστατο, προσεγγίζει το κλασικό παραμύθι με το γνώριμο του στυλ: την εκφραστικότητα, τα ζεστά χρώματα, αλλά και με τρυφερότητα και, κυρίως, φρεσκάδα.

Οι Αγριόκυκνοι του Άντερσεν είναι η πιο πιστή εκδοχή ενός παλαιότερου δανέζικου παραμυθιού που ξανάγραψε ο Andersen και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1828. Έχει γίνει ταινία, κινούμενα σχέδια, μπαλέτο (για την 30η επέτειο της Όπερας του Σίδνει), κουκλοθέατρο, ενώ στα ελληνικά έχει γνωρίσει την αφήγηση της Χρυσούλας Διαβάτη.

Για παιδιά από 5 ετών

 

Εκδόσεις Αερόστατο
Τοσίτσα 1Α'
Αθήνα 106 82
τηλ.: 210 8846570- 2- 4
fax: 210 8846571
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.aerostatobooks.gr

 

 

 

 

«Ο Κλέφτης του Θησαυρού του Αλή Πασά» - μια περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821

Μία περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821, με αφορμή την επέτειο της 25 Μαρτίου μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά και οι έφηβοι από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Ο Πάνος είναι ένας χαρισματικός νέος που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Γιάννενα του Αλή πασά. Η Ροδιώ είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην Αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου. Οι δύο νέοι θα δεθούν μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό. Και η επανάσταση του 1821 αρχίζει…

Όμως, σε έναν αγώνα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο; Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου; Στη μέση της σύγκρουσης δύο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ παίρνουν θέση μάχης ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή πασά τους περιμένει…

Οι συγγραφείς του βιβλίου Ο Παντελής Σταματελόπουλος και Μαρία Ηλιοπούλου βραβεύτηκαν με το Bραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Βιβλιοπαρουσίαση «Η μάγισσα Τιβικουτή» στις 19/2

Η μάγισσα Τιβικουτή και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ καλούν τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο στις 19 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Φλωράς στο Μαρούσι (Μαρούσι Μιλτιάδου 16, τηλ. 210-8066377).

Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με την ηθοποιό- εμψυχώτρια Ία Χρυσανθοπούλου θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο της «Μάγισσας Τιβικουτή».

Με διασκεδαστικό τρόπο και θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα μάθουν ότι η τηλεόραση, αν και είναι μαγική, πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Το βιβλίο περιλαμβάνει CD.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 15 Μαρτίου 2011

"Παιχνιδομαγειρέματα" από τις Εκδόσεις Ακρίτας

Τι γίνεται όταν το παιχνίδι συναντά τη διατροφή και τις τροφές; Μα… τα «Παιχνιδομαγειρέματα»! Ένα βιβλίο με ιστορίες που μας συστήνουν όλα τα βασικά είδη τροφών, όπως λαχανικά, φρούτα, γάλα, όσπρια, κρέας, αλλά και το νερό.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...