Αρχική σελίδα Νεογέννητο

Νεογέννητο

Tips για νέες μαμάδες μετά τη γέννα!

Μετά τι γέννα… τι; Το μωράκι σας έφτασε και η ζωή σας έγινε τόσο διαφορετική! Τόσα νέα συναισθήματα και τόση φροντίδα για το μικρό πλασματάκι. Όμως, μην ξεχνάτε στον ελάχιστο χρόνο που έχετε ότι καλό είναι να μην αμελήσετε και τις δικές σας ανάγκες! Διαβάστε tips για να είναι η ζωή η δική σας και του μωρού σας άνετη, όμορφη και διασκεδαστική!

Περισσότερα...

Τι εκφράζει το κλάμα του μωρού;

Γιατί κλαίνε τα μωρά; Εκφράζουν φόβο, θυμό ή πόνο; Γιατί οι ενήλικες δυσκολεύονται να κατανοήσουν ποιό συναίσθημα εκφράζουν τα μικρά πλασματάκια; Δείτε τι απαντούν ερευνητές που μελέτησαν το κλάμα των μωρών και τις διάφορες παραλλαγές του!

Περισσότερα...

Ακμή των νεογνών

Μπορεί να έχετε ακούσει για την «τρυφερή» επιδερμίδα του βρέφους, αλλά πολλοί γονείς θα ξαφνιαστούν όταν το μωρό τους εμφανίσει κόκκινα σπυράκια στο πρόσωπο, κάτι που είναι αρκετά σύνηθες και ονομάζεται ακμή των νεογνών ή νεογνική ακμή.

Περισσότερα...

Ο αποχωρισμός του νεογνού από τη μαμά στα σύγχρονα μαιευτήρια

Η σύγχρονη κοινή πρακτική στα περισσότερα μαιευτήρια είναι το νεογέννητο βρέφος μόλις γεννηθεί να δεχτεί την απαραίτητη φροντίδα από τη μαία και να απομακρυνθεί από τη μητέρα και τελικά να καταλήξουν μητέρα και μωρό σε διαφορετικούς θαλάμους κατά την παραμονή τους στο μαιευτήριο. Η πρακτική αυτή έχει εδώ και καιρό αμφισβητηθεί και προκύπτουν ολοένα περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να μην αποχωρίζεται το νεογνό τη μαμά του τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Περισσότερα...

Νέες πρόσθετες οδηγίες για την ασφάλεια στον ύπνο των βρεφών και το ΣΑΘΒ

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία δημοσίευσε στις 18 Οκτωβρίου νέες συμπληρωματικές οδηγίες προς τους γονείς σχετικά με την ασφάλεια των βρεφών κατά τη διάρκεια του ύπνου και το ΣΑΘΒ, σύμφωνα με νέα στοιχεία και με στόχο την περαιτέρω μείωση των συμβάντων.

Περισσότερα...

Βρεφικό μασάζ - πώς να το κάνετε

Το μασάζ στα βρέφη μπορεί να είναι μια νέα τάση στον αναπτυγμένο κόσμο, όμως πολλοί πολιτισμοί το εξασκούσαν εδώ και αιώνες, αναγνωρίζοντας και βιώνοντας τις θετικές του επιδράσεις.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...