Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Πνευμονία στην Παιδική Ηλικία

Ο έμπειρος παιδίατρος κ. Παναγιώτης Σπυρίδης μας απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την πνευμονία στην παιδική ηλικία, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί, πόσο διαρκεί και σε ποιές περιπτώσεις απαιτείται νοσηλεία.

Περισσότερα...

Πόσο σίδηρο χρειάζονται τα παιδιά;

Ο σίδηρος είναι ένα  πολύ σημαντικό μέταλλο για τον οργανισμό και βοηθά στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του οργανισμού μέσω των ερυθροκυττάρων. Γι΄αυτό η επαρκής πρόσληψη του σιδήρου είναι πολύ σημαντική στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Περισσότερα...

Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου για το νέο αδελφάκι;

Αν ο ερχομός του πρώτου παιδιού στην οικογένεια έφερε νέες ισορροπίες, ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού θα δημιουργήσει ξανά ένα νέο σκηνικό, στο οποίο θα χρειαστεί να προσαρμοστούν τόσο οι γονείς όσο και το πρωτότοκο παιδί, το οποίο θα πάψει να είναι μοναχοπαίδι. Πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε για το νέο αδελφάκι και πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να αναπτύξει αδελφικούς δεσμούς με το νέο μωρό;

Περισσότερα...

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων για τις γιορτές

Για να χαρείτε τις γιορτές χωρίς... απρόοπτα, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων όπως μας τις παρέχει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος:

Περισσότερα...

Η ανοιχτή τηλεόραση δημιουργεί προβλήματα ακόμη κι όταν τα παιδιά δεν παρακολουθούν

Η ανοιχτή τηλεόραση διασπά την προσοχή των παιδιών ακόμη κι όταν δεν την παρακολουθούν, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, στην οποία αποδεικνύεται ότι τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στην τηλεόραση πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Πράγματι, μπορεί να μην παρακολουθούν ή να κοιτάζουν στην τηλεόραση, αλλά μια ανοιχτή τηλεόραση στο παρασκήνιο είναι θόρυβος και ένα έντονο ερέθισμα που παρεμβαίνει στην ανάπτυξη και τις δεξιότητές τους.

Περισσότερα...

Πώς να παραμείνει το μωρό σας δροσερό το καλοκαίρι

Το βρέφος ή το μικρό μωράκι σας στην ευαίσθητη αυτή ηλικία χρειάζεται την προστασία σας και από τη ζέστη του καλοκαιριού. Χρειάζεται να είναι δροσερό, ενυδατωμένο, ώστε να είναι ευδιάθετο και υγιές και να χαίρεται κι εκείνο τις καλοκαιρινές ημέρες με όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...