Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών

4 - 6 ετών

Διασκεδαστικά παιχνίδια για εξωτερικό χώρο

Οι βόλτες και οι εκδρομές στην εξοχή με την οικογένεια και φίλους είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία τώρα που είναι καλός ο καιρός και ταυτόχρονα μια αφορμή για έντονη δραστηριότητα, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν ελεύθερα στην ύπαιθρο, να παίξουν μπάλα και κυνηγητό και να δείτε τα μαγουλάκια τους να κοκκινίζουν όλο ζωντάνια.

Περισσότερα...

Δροσιστική σπιτική λεμονάδα

Για να ξεδιψάσετε τα πιτσιρίκια σας αυτό το καλοκαίρι, φτιάξτε δροσιστική λεμονάδα με τα χεράκια σας! Έτσι, θα έχετε στο ψυγείο σας ένα απολαυστικό σπιτικό αναψυκτικό, που είναι ταυτόχρονα μια πιο υγιεινή πρόταση για τα παιδιά από τα αναψυκτικά του εμπορίου. Είναι πάρα πολύ εύκολο και θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στη θάλασσα

Σίγουρα στη θάλασσα το πιο όμορφο πράγμα για τα παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μπάνιο, αλλά ίσως βρεθείτε στην παραλία κάποια άλλη ώρα, π.χ. αργά το απόγευμα ή ίσως τα πιτσιρίκια ζητούν κάτι εναλλακτικό και πιο ξεκούραστο ανάμεσα στις βουτιές! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να γνωρίσετε καλύτερα μαζί με τα παιδιά το περιβάλλον κοντά στη θάλασσα.

Περισσότερα...

Ο μικρός σας ακροβάτης!

Η ηλικία 2-4 ετών, έχει χαρακτηριστεί ως η «ηλικία του ακροβάτη» και όχι άδικα. Τα πιτσιρίκα αυτής της ηλικίας, έχοντας κατακτήσει τη βάδιση, αρχίζουν να τελειοποιούν τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, τρομοκρατώντας συχνά τους γονείς με τα… ακροβατικά τους!

Περισσότερα...

Τηλεόραση: φίλος ή εχθρός;

Η τηλεόραση, όχι ως συσκευή, αλλά ως επικοινωνιακό μέσο, λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα επίσημα το 1966, έγινε έγχρωμη το 1979 και το 1987 η κρατική τηλεόραση παύει να μονοπωλεί τις οθόνες μας και ξεφυτρώνουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, που διαμόρφωσαν εκείνοι κυρίως το τοπίο μέχρι σήμερα. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν κόσμο, που η ύπαρξη της τηλεόρασης είναι τόσο αυτονόητη, όσο και το ηλεκτρικό ρεύμα και το τρεχούμενο νερό και στα σπίτια που ζουν, υπάρχει από μία συσκευή τηλεόρασης σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Επίσης, υπάρχει και ο «κολλητός φίλος» της τηλεόρασης, δηλαδή η συσκευή για τα DVD και τα μακρινά ξαδέρφια της, που είναι οι υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια.

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία - η επιδημία του 21ου αιώνα

Είναι γνωστό πως στον δυτικό κόσμο η παχυσαρκία αποτελεί τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, που χαρακτηρίστηκε ακόμα και ως «επιδημία». Επίσης, είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου ΙΙ και ότι συνδέεται με πλήθος ασθενειών και προβλημάτων υγείας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...