Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών

4 - 6 ετών

Πώς θα δείξω στο παιδί μου ότι το αγαπώ;

Ακούγεται παράξενη ερώτηση, αλλά έχει προβληματίσει αρκετούς γονείς, πώς θα δείξουν στο παιδί τους ότι το αγαπούν και ακόμη περισσότερο, πώς το παιδί τους θα το νιώσει και θα το καταλάβει. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Περισσότερα...

Τροφική δηλητηρίαση στα παιδιά

H τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφών, τόσο σε ενηλίκους όσο και παιδιά, δεν είναι όμως ένα τόσο συχνό πρόβλημα συγκριτικά με τις απλές ιογενείς γαστρεντερίτιδες οι οποίες προκαλούν παρόμοια συμπτώματα και μεταδίδονται εξαιρετικά εύκολα στο σχολικό περιβάλλον.

Περισσότερα...

Πόνοι εξαιτίας της ανάπτυξης

Το παιδί σας μεγαλώνει, ψηλώνει και αναπτύσσεται! Μέσα στην ευχάριστη αυτή εξέλιξη, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως εμφανιστούν ενοχλητικοί πόνοι στα πόδια του παιδιού, που συνοδεύουν τη διαδικασία.

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Μετακόμιση με τα παιδιά

Πολλές οικογένειες κάποια στιγμή χρειάζεται να μετακομίσουν, για διάφορους λόγους. Η αλλαγή σπιτιού και συχνά και περιοχής ή ακόμη και πόλης, είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλη την οικογένεια και φυσικά επηρεάζει με πολλούς τρόπους τα παιδιά.

Περισσότερα...

Η αμφισβήτηση της ασφάλειας των εμβολίων - οι επιπτώσεις

Τα τελευταία χρόνια έχει εκφραστεί μια άποψη ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών, ακόμη και από γονείς. Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, σας παραθέτουμε ένα έγκυρο άρθρο από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής, κύριο Παναγιώτη Σπυρίδη, που μας παραχώρησε για το mamakid.gr ώστε να έχετε μια πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση για το ζήτημα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...