Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Οι μπαμπάδες ωθούν τα μικρά παιδιά στην εξερεύνηση!

Ξέρατε ότι το κλειδί στην περιπέτεια και την εξερεύνηση είναι… ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς είναι αυτός που κυρίως ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους ριψοκίνδυνα βήματα στο άγνωστο και ενισχύει την περιπετειώδη συμπεριφορά τους!

Περισσότερα...

Η προσωπικότητα του βρέφους

Παλιότερα πιστεύαμε ότι το βρέφος είναι ένα παθητικό όν αποκλεισμένο από τον κόσμο λόγω της ανικανότητάς του να αντιληφθεί, και εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις φροντίδες που του παρείχε η μητέρα. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι από τη γέννησή τους τα βρέφη έχουν ανεπτυγμένες όλες τις αισθήσεις και αντιδρούν στα ερεθίσματα που προέρχονται από το περιβάλλον τους.

Περισσότερα...

Η παιδική παχυσαρκία «ένοχη» και για υπνική άπνοια

Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι πολύ ανησυχητικά. Ολοένα και περισσότερες έρευνες τη συνδέουν με πολλά ζητήματα υγείας, ακόμα και με διαταραχές στον ύπνο.

Περισσότερα...

Στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Παλιότερα ήταν αυτονόητο να κοιμούνται η νέα μητέρα μαζί με το μωρό στο κρεβάτι ή ακόμα και δύο αδερφάκια μαζί. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, υπήρξαν σοβαρές προειδοποιήσεις για το πόσο ασφαλές είναι να κοιμάστε μαζί με το νεογέννητο μωρό σας. Νέο ρεύμα, που προωθεί τον θηλασμό, ενθαρρύνει ξανά να φέρετε το μωράκι σας στο κρεβάτι μαζί σας. 

Περισσότερα...

Δυσκοιλιότητα στα παιδιά

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί αρκετά μωρά και παιδιά και προβληματίζει τους γονείς. Ας δούμε όλα όσα σχετίζονται με το πρόβλημα, τρόπους αντιμετώπισης, πρόληψης και πότε πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του παιδιάτρου.

Περισσότερα...

Το δεύτερο παιδί στην οικογένεια

Το δεύτερο παιδί, προκαλεί συχνά τη ζήλεια του μεγαλύτερου και δεν έχει ποτέ την αποκλειστικότητα που έζησε το πρωτότοκο. Έρχεται στον κόσμο και πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να διεκδικήσει χρόνο και αγάπη από τους γονείς του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...