Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Πνευμονία στην Παιδική Ηλικία

Ο έμπειρος παιδίατρος κ. Παναγιώτης Σπυρίδης μας απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την πνευμονία στην παιδική ηλικία, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί, πόσο διαρκεί και σε ποιές περιπτώσεις απαιτείται νοσηλεία.

Περισσότερα...

Ήρεμα παιχνίδια για… άρρωστα παιδιά!

Ένα παιδί έχει στο μυαλό του πάντα το παιχνίδι, ακόμη κι όταν είναι άρρωστο. Μάλιστα, συχνά η όρεξή του για παιχνίδι (ή η απουσία της) είναι ένας πολύ καλός δείκτης για το πόσο άρρωστο είναι ή πόσο υποφέρει από μια ίωση ή κρύωμα. Κι αν οι ενήλικες προτιμούμε να είμαστε κάτω από μια ζεστή κουβέρτα βλέποντας τηλεόραση όταν είμαστε άρρωστοι, τα παιδιά τις περισσότερες φορές εξακολουθούν να θέλουν να παίξουν! Δείτε μερικές ιδέες για ήρεμα παιχνίδια που θα απασχολήσουν και θα διασκεδάσουν ένα παιδί που πρέπει να μείνει σπίτι επειδή αρρώστησε και θα πρέπει να μην κουραστεί πολύ, ώστε να αποφύγετε γκρίνιες, νεύρα και τις πολλές ώρες στην τηλεόραση.

Περισσότερα...

Πόσο σίδηρο χρειάζονται τα παιδιά;

Ο σίδηρος είναι ένα  πολύ σημαντικό μέταλλο για τον οργανισμό και βοηθά στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του οργανισμού μέσω των ερυθροκυττάρων. Γι΄αυτό η επαρκής πρόσληψη του σιδήρου είναι πολύ σημαντική στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Περισσότερα...

Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου για το νέο αδελφάκι;

Αν ο ερχομός του πρώτου παιδιού στην οικογένεια έφερε νέες ισορροπίες, ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού θα δημιουργήσει ξανά ένα νέο σκηνικό, στο οποίο θα χρειαστεί να προσαρμοστούν τόσο οι γονείς όσο και το πρωτότοκο παιδί, το οποίο θα πάψει να είναι μοναχοπαίδι. Πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε για το νέο αδελφάκι και πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να αναπτύξει αδελφικούς δεσμούς με το νέο μωρό;

Περισσότερα...

Βοηθήστε το παιδί σας να παίρνει τις σωστές αποφάσεις

Ακόμη και τα μικρά παιδιά καλούνται συχνά να πάρουν κάποιες αποφάσεις, όπως με ποιο φίλο να παίξουν, τι χόμπι να ακολουθήσουν ή αν θα δεχτούν μια πρόταση σε πάρτι. Τα ζητήματα αυτά μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα απλά, όμως η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Ποιά αθλήματα μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας

Η σωματική άσκηση αποτελεί ανάγκη μεγίστης προτεραιότητας για τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας του. Η διαφορά είναι ότι άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας πρέπει να κάνουν και ειδικά επιλεγμένη για την περίπτωσή τους, άσκηση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...