Αρχική σελίδα Για τη μαμά Θηλασμός

Θηλασμός

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για τον θηλασμό;

Αν και στον θηλασμό, το μόνο που χρειάζεται ένα μωράκι είναι… η μαμά και το στήθος της, θα χρειαστείτε ορισμένα ελάχιστα αντικείμενα που θα πρέπει να προμηθευτείτε για να έχετε μόλις γεννήσετε και ξεκινήσετε τον θηλασμό.

Περισσότερα...

Θηλασμός – οφέλη για το βρέφος

Ο θηλασμός παρέχει την πρώτη και βασική τροφή στο βρέφος, κατευθείαν από το στήθος της μαμάς του. Η αξία του είναι ανεκτίμητη, αλλά στη σύγχρονη εποχή ο θηλασμός δεν είναι πλέον τόσο αυτονόητος όσο παλαιότερα. Το μητρικό γάλα συχνά εκτοπίζεται από το τεχνητό, ενώ η υποστήριξη στις μητέρες που θηλάζουν ελάχιστη. Στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των νέων μητέρων για τον θηλασμό, στο άρθρο αυτό συγκεντρώσαμε και συνοψίσαμε ορισμένα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του θηλασμού για το βρέφος και την ανεπανάληπτη αξία του μητρικού γάλακτος.

Περισσότερα...

Θηλασμός – οφέλη για τη μητέρα

Η ανεκτίμητη αξία του θηλασμού και η σοφία της φύσης δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Συνεχώς, ανακαλύπτονται με επιστημονικό τρόπο αποδείξεις για το αυτονόητο - ότι δηλαδή ο θηλασμός είναι η καλύτερη επιλογή για το βρέφος, αλλά και για τη μητέρα του. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε εδώ μερικά οφέλη του θηλασμού που αφορούν αποκλειστικά στη μητέρα.

Περισσότερα...

Θηλασμός - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από πριν

Αμέσως μετά τον τοκετό, όλα τα θηλαστικά της φύσης, εδώ και αιώνες, ταΐζουν τα νεογέννητα μωρά τους θηλάζοντάς τα. Το ίδιο και ο άνθρωπος. Η αυτονόητη και πολύτιμη διαδικασία του θηλασμού, όμως, δεν ακούγεται τόσο απλή στη σύγχρονη εποχή και συχνά είναι εντελώς άγνωστη η εικόνα του στις μέλλουσες μαμάδες. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα βρείτε απλές συμβουλές και πληροφορίες που αφορούν το πρακτικό μέρος του θηλασμού κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού σας. Όσο πιο ενημερωμένες είστε, θα μπορέσετε να πάρετε σωστές αποφάσεις, να προετοιμαστείτε κατάλληλα και τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχετε στον θηλασμό του μωρού σας.

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Θηλασμός

Στον ιστότοπό μας θα βρείτε πολλά άρθρα σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το βρέφος και με τις επιστημονικές ανακαλύψεις που τεκμηριώνουν τη σοφία της φύσης και γιατί θα πρέπει να προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο διατροφής του παιδιού σας. Στο συγκεκριμένο άρθρο, εφόσον ανήκει στην ενότητα «Νεογέννητο» που είναι ένας μικρός οδηγός για τις πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σας, θα βρείτε απλές συμβουλές και πληροφορίες που αφορούν το πρακτικό μέρος του θηλασμού κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού σας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...