Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

Ανοιχτή μέρα Μουσικής για όλες τις ηλικίες στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ανοιχτή μέρα Μουσικής για όλες τις ηλικίες διοργανώνει το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στις 15/5 και 22/5, ως μια ευκαιρία ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και επιμόρφωσης. Η ανοιχτή για όλους εκδήλωση περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, όπως δοκιμαστικά μαθήματα, σεμινάρια, ενημέρωση για όλα τα μουσικά όργανα, συναυλίες και συναντήσεις με καθηγητές μουσικής.

Επίσης, θα γίνουν δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για βρέφη από 10 μηνών και νήπια έως 6 ετών, ενώ όσοι παρευρεθούν μπορούν να κερδίσουν δωρεάν εγγραφές, δωρεάν μουσικά όργανα και υποτροφίες φοίτησης στα ωδεία.

Περισσότερα...

Bazaar Βιβλίου για τα αδέσποτα ζώα

Επειδή η ευαισθητοποίηση δεν αφορά μόνο ανθρώπους, αλλά και το περιβάλλον, όπως τα ζώα που ζουν σε αυτό, σας ενημερώνουμε για μια πρωτοβολία υπέρ των αδέσποτων ζώων.

Το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr  καλεί όλες και όλους τους φιλόζωους σε Bazaar Βιβλίου, το Σάββατο 7 (13:00 – 21:00) και την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 (11:00 – 19:00) στο Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο (Στάση Metro: Θησείο).

Περισσότερα...

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην ART ATHINA 2011

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης για δεύτερη χρονιά στη μεγαλύτερη ετήσια εικαστική εκδήλωση. H ART ΑΤΗΙΝΑ πραγματοποιεί τη 17η διοργάνωσή της, με τη συμμετοχή 56 γκαλερί και 40 φορέων δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης μέσα από τη δουλειά 300 και πλέον καλλιτεχνών, αλλά και τις παρουσιάσεις μουσείων, ιδρυμάτων και καλλιτεχνικών. εκδόσεων.
 

Περισσότερα...

"Φτιάχνω το δικό μου θέατρο σκιών" στο Ακαδήμεια

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 6:00μ.μ. – 7:00μ.μ. τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους θέατρο σκιών!

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας θα βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίζουν τους ήρωες του Ελληνικού θεάτρου σκιών φτιάχνοντάς τους. Τα παιδιά θα μάθουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ήρωα (τόπο καταγωγής, χαρακτήρα, συμβολισμό, ενδυματολογικά γνωρίσματα, ντοπιολαλιά) και θα έκφράσουν παράλληλα το ταλέντο τους στη ζωγραφική και στην κατασκευή πλαστικής φιγούρας. Ολοκληρώνοντας το εργαστήρι, το κάθε παιδί θα έχει φτιάξει το δικό του θίασο θεάτρου σκιών.

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ

Το εργαστήριο εντάσσεται στο πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Θεάτρου Νέων και πραγματοποιείται στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5125600, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Περισσότερες πληροφορίες στις διευθύνσεις www.akademeia.gr και www.theatroneon.com .

Το mamakid είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Θεάτρου Νέων και του Πολιτιστικού Κέντρου "Ακαδήμεια"

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 30 Απριλίου 2011


 

«Τα μυστήρια του Νείλου» - νέα ταινία Θόλου στο Ψηφιακό Πλανητάριο

«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας θόλου που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, από 4 Μαίου 2011 και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο και αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον πιο μεγάλο αλλά και επικίνδυνο ποταμό του Πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο. 

«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι μια περιπέτεια, παραγωγής Órbita Max και MacGillivray Freeman Films, που κόβει την ανάσα, μια πρωτότυπη ταινία που μας μεταφέρει εικονικά σε ένα ταξίδι μέσα από την Αιθιοπία, την λίμνη Τάνα  και το Σουδάν ως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο και θα προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...