Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

"Ομήρου Οδύσσεια: Προσεγγίσεις μαγικού παραμυθιού" - Σεμινάριο για το παραμύθι

Στα πλαίσια του Κύκλου Σεμιναρίων για το Παραμύθι το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων πραγματοποιεί το 3ο Σεμινάριο με θέμα "Ομήρου Οδύσσεια: Προσεγγίσεις μαγικού παραμυθιού" τις ημερομηνίες Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, ώρα 5:30 μ.μ. – 9:30μ.μ. και Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, ώρα 5:30 μ.μ. – 9:30μ.μ. (Το σεμινάριο της Παρασκευής 6 Μαΐου θα επαναληφθεί την Δευτέρα 9 Μαΐου).

Εμψυχώτρια: Λίλη Λαμπρέλλη, Αφηγήτρια παραμυθιών 

Η Οδύσσεια ως μαγικό μυητικό παραμύθι – θεωρητική προσέγγιση και συμβολική ανάλυση. Ο σημερινός αφηγητής του έπους: Αοιδός, ραψωδός ή παραμυθάς;

Περισσότερα...

1η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας από τη Σχολή Χατζήβεη

Η Σχολή Χατζήβεη διοργανώνει την 1η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας, μία ανοικτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο που απευθύνεται σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς κι έχει στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών του Σχολείου, εκδοτικών οίκων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Περισσότερα...

Θεατρικό δρώμενο «Ο αυτοκράτορας της Πορτογαλίας»

Θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο «Ο αυτοκράτορας της Πορτογαλίας» της νομπελίστριας συγγραφέως Σέλμα Λάγκερλεφ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στις 7.30 μ.μ. στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, Μακρυγιάννη).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κυρίως στην ελληνική και εν μέρει στη σουηδική γλώσσα. Η παρουσίαση γίνεται σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Κοχύλι και τις Εκδόσεις Ακρίτας.

«Το Χαμόγελο του Παιδκού» διοργανωτής του 4ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης Παιδιών

Η συμβολή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα ζητήματα που αφορούν παιδιά είναι σε γενικές γραμμές γνωστή. Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του Οργανισμού είναι η Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS1056, η οποία ανέλαβε επίσημα το 4οΕυρωπαϊκό συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης Παιδιών (CHI)για τον Οκτώβριο του 2011.

Περισσότερα...

«Το Βρέφος μου κι Εγώ» - Κύκλοι σεμιναρίων στο Spring People

Ο Πολυχώρος Spring People πραγματοποιεί τρεις κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα την βρεφική ηλικία που απευθύνονται σε γονείς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...