Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

«Τα Δάση της Ελλάδας» - Παρουσίαση Βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου Καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. κ. Σπύρου Ντάφη, “Τα Δάση της Ελλάδας”, προσκαλούν το κοινό, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Στην έκδοση “Τα Δάση της Ελλάδας” ο κ. Σπύρος Ντάφης παρουσιάζει, μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τη μεγάλη ποικιλία των δασών της Ελλάδας και αναλύει τις κυριότερες ωφέλειες που πηγάζουν από το δάσος και επηρεάζουν τη ζωή μας.

Στο πρώτο μέρος συγκεντρώνονται οι κυριότερες λειτουργίες του δάσους ενώ στο δεύτερο γίνεται αναλυτική περιγραφή 44 τύπων ελληνικών δασών, από το ημιερημικά του φοινικοδάσους στο Βάι της Κρήτης έως τα σκανδιναβικά οικοσυστήματα των ψυχρόβιων δασών της σημύδας.

Περισσότερα...

Η μάγισσα Τιβικουτή σας περιμένει στις 9 Απριλίου

Η μάγισσα Τιβικουτή και οι Εκδόσεις Διάπλαση καλούν τους μικρούς φίλους το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 12.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Εκεί, η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με την ηθοποιό-εμψυχώτρια Ία Χρυσανθοπούλου θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο της «Μάγισσας Τιβικουτή». Με διασκεδαστικό τρόπο και θεατρικό παιχνίδι, θα δείξουν ότι η τηλεόραση, αν και είναι μαγική, πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους…

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το www.mamakid.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Σεμινάριο για ενήλικες με θέμα τα Συναισθήματα

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων πραγματοποιεί Σεμινάριο για ενήλικες με θέμα «Συναισθήματα: Θυμός, αγάπη, ζήλια, μίσος, πόνος, θλίψη, φόβος. Μπορείς να τα αλλάξεις αν...!» την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 5:15 μ.μ. - 8:15 μ.μ.

Μερικές φορές έντονα συναισθήματα μας καθηλώνουν και μας απαγορεύουν να δούμε τι άλλο μπορεί να υπάρχει μέσα μας. Κάνοντας χώρο στα συναισθήματά μας μπορούμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Όλα τα συναισθήματα επιτρέπονται και μας προσφέρουν πολύτιμο προσωπικό υλικό. Οι συμμετέχοντας θα έχουν την ευκαιρία να τα εκφράσουν και να τα κατανοήσουν με έναν άλλο τρόπο που μπορεί να τους εμπλουτίσει και να τους απελευθερώσει, φέρνοντας τους σε επαφή με τις εσωτερικές τους δυνατότητες.

Το Σεμινάριο γίνεται από την έμπειρη ψυχοθεραπεύτρια κα Μαρία Μαραγκοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, Ώρες 9:00π.μ. – 6:00μ.μ, www.akademeia.gr

Σεμινάριο για ενήλικες "Τι μου λείπει και δεν νοιώθω ευτυχία;"

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων πραγματοποιεί Σεμινάριο για ενήλικες με θέμα «Τι μου  λείπει και δεν νοιώθω ευτυχία; Δεν χαίρομαι με τη δουλειά μου, με τις σχέσεις μου..." την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 και ώρα 5:15 μ.μ. - 8:15 μ.μ.

Στην σημερινή εποχή η επίτευξη της ευτυχίας και της πληρότητας είναι ένα στοίχημα προσωπικό. Μπορεί άραγε να  το κερδίσει κανείς ή οι πιθανότητες δεν είναι πολλές? Μέσα από την δουλειά που θα πραγματοποιηθεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα και να διερευνήσουν το πως θα κερδίσουν το δικό τους προσωπικό στοίχημα ζωής.

Περισσότερα...

Σεμινάριο για ενήλικες "Πώς βλέπω τον εαυτό μου και πως με βλέπουν οι άλλοι; Κατανοώντας τις ζωγραφιές μου, γνωρίζω τον εαυτό μου"

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων πραγματοποιεί Σεμινάριο για ενήλικες με θέμα "Πώς βλέπω τον εαυτό μου και πως με βλέπουν οι άλλοι; Κατανοώντας τις ζωγραφιές μου, γνωρίζω τον εαυτό μου" την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 και ώρα 5:15 μ.μ. - 8:15 μ.μ.

Στο παρόν εργαστήρι οι συμμετέχοντες μέσω του σχεδίου και της ενεργητικής συμμετοχής θα επιχειρήσουν να κατανοήσουν τον εαυτό τους. Θα αξιοποιηθεί δουλειά στην μεγάλη ομάδα  - ολομέλεια, ατομική επεξεργασία θεμάτων και συνεργασία σε μικρές ομάδες. Μέσα από αυτό το διπλό καθρέφτισμα (στον εαυτό του και στους άλλους) κανείς δύναται να φωτίσει προσωπικές του πληροφορίες – πιθανά μη συνειδητές, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...