Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

Εργαστήρια ενηλίκων στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» έχει 12 χρόνια πορείας στην τέχνη του κουκλοθεάτρου και στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του Μεταξουργείου στο κέντρο της Αθήνας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται παραστάσεις κουκλοθεάτρου, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες, εργαστήρια για παιδιά, λέσχη αφήγησης και άλλες δραστηριότητες σχετικά με την τέχνη της κούκλας.

Παρακάτω θα βρείτε λεπτομέρειες για τους νέους κύκλους εργαστηρίων ενηλίκων που αφορούν Θεατρικό παιχνίδι, Πάνινη κούκλα και Εργαστήριο μαριονέττας.

Περισσότερα...

Αποσπερίδα Αφήγησης στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Το «Εργαστήριο Μαιρηβή» προσκαλεί όλους τους φίλους του να απολαύσουν τη φτωχή και μαγική τέχνη του προφορικού λόγου, από τον πρώτο Έλληνα ιστορητή επαγγελματία παραμυθά Στέλιο Πελασγό Δρ. και τους μαθητές του. Το Σαββατόβραδο 15 Ιανουαρίου 2011 στις 8μ.μ., και στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Η τέχνη του παραδοσιακού παραμυθά και του σύγχρονου ιστορητή», διοργανώνεται ανοιχτή Λέσχη Αφήγησης για παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους αφηγητές και φίλους των ιστοριών. Οι μαθητές μπορούν να εφαρμόσουν όσα μαθαίνουν και να ακούσουν το δάσκαλό τους και άλλους αφηγητές, σε διαφορετικά είδη προφορικής λογοτεχνίας και τρόπους αφήγησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Περισσότερα...

Αποσπερίδα Αφήγησης στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Το «Εργαστήριο Μαιρηβή» προσκαλεί όλους τους φίλους του να απολαύσουν τη φτωχή και μαγική τέχνη του προφορικού λόγου, από τον πρώτο Έλληνα ιστορητή επαγγελματία παραμυθά Στέλιο Πελασγό Δρ. και τους μαθητές του. Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2011 στις 8μ.μ., και στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Η τέχνη του παραδοσιακού παραμυθά και του σύγχρονου ιστορητή», διοργανώνεται ανοιχτή Λέσχη Αφήγησης για παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους αφηγητές και φίλους των ιστοριών. Οι μαθητές μπορούν να εφαρμόσουν όσα μαθαίνουν και να ακούσουν το δάσκαλό τους και άλλους αφηγητές, σε διαφορετικά είδη προφορικής λογοτεχνίας και τρόπους αφήγησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Περισσότερα...

Αποσπερίδα Αφήγησης στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» 12/3

Το «Εργαστήριο Μαιρηβή» προσκαλεί όλους τους φίλους του να απολαύσουν τη φτωχή και μαγική τέχνη του προφορικού λόγου, από τον πρώτο Έλληνα ιστορητή επαγγελματία παραμυθά Στέλιο Πελασγό Δρ. και τους μαθητές του. Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 στις 8 μ.μ., και στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Η τέχνη του παραδοσιακού παραμυθά και του σύγχρονου ιστορητή», διοργανώνεται ανοιχτή Λέσχη Αφήγησης για παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους αφηγητές και φίλους των ιστοριών. Οι μαθητές μπορούν να εφαρμόσουν όσα μαθαίνουν και να ακούσουν το δάσκαλό τους και άλλους αφηγητές, σε διαφορετικά είδη προφορικής λογοτεχνίας και τρόπους αφήγησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Περισσότερα...

Κύκλος Σεμιναρίων για το Παραμύθι στο "Ακαδήμεια"

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων διοργανώνει Κύκλο Σεμιναρίων για το Παραμύθι, για ενήλικες, με εμψυχώτρια τη Λιλή Λαμπρέλλη, αφηγήτρια παραμυθιών. Οι συναντήσεις είναι διάρκειας 4 ωρών και θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια". Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν για μία μόνο συνάντηση ή για το σύνολο του Κύκλου. Οι θεματικές ενότητες, με περιγραφές και τις αντίστοιχες ημερομηνίες δίνονται παρακάτω:

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...