Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερόλη του παιδιού σας

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείται αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά. Η κακή διατροφή είναι ο πρώτος ένοχος, αλλά ακολουθούν και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι αυξημένες ώρες ακινησίας μπροστά στην οθόνη κτλ. Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το πρόβλημα με κατάλληλη διατροφή;

Περισσότερα...

Ψωνίστε σωστά για το τραπέζι σας

Φροντίζετε να μαγειρεύετε σωστά, τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και καλής διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετε ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα για την οικογένειάς σας. Είναι αυτό αρκετό; Ναι, αρκεί να έχετε φέρει στο σπίτι σας τα σωστά υλικά, ψωνίζοντας!

Περισσότερα...

Τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή;

Συχνά ακούμε τη φράση «ισορροπημένη διατροφή» ως κάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Ίσως σκεφτείτε ότι «ισορροπία» μπορεί να σημαίνει στη διατροφή ότι θα πρέπει να κρατάμε ένα μέτρο στην ποσότητα και γενικά «να μην το παρακάνουμε». Η ισορροπημένη διατροφή, όμως, είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Περισσότερα...

Η διατροφή του παιδιού με διαβήτη

Ο άνθρωπος είναι ό,τι τρώει όπως είχε πει και ο Φόιερμπαχ. Η διατροφή επηρεάζει τον άνθρωπο τόσο οργανικά, όσο και ψυχικά, από τη στιγμή που γεννιέται και για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η γλυκαιμική ισορροπία του ατόμου με νεανικό διαβήτη επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή του. Οι οδηγίες υγιεινής διατροφής που προτείνονται στο άτομο με διαβήτη δε διαφέρουν από αυτές που δίνονται σε κάθε άτομο που θέλει να εξασφαλίσει μια καλή υγεία και μία ποιότητα ζωής, μακριά από τις παγίδες της σύγχρονης διατροφής που είναι γεμάτη σε λιπαρά.

Περισσότερα...

5 μυστικά για να βοηθήσετε τα παιδιά να τρώνε πιο σωστά!

Το ζήτημα του φαγητού παραμένει πάντοτε από τα πιο δύσκολα, σύμφωνα με τους γονείς. Και σίγουρα, θέλουμε τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά, αλλά πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε ότι υπάρχουν 5 μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Περισσότερα...

Δύσκολο παιδί στο φαγητό του; Φάτε όλοι μαζί!

Πολλά παιδιά είναι «δύσκολα» στο φαγητό τους και κυρίως αντιδρούν όταν τους προτείνεται να δοκιμάσουν μια νέα τροφή. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν η οικογένεια τρώει όλη μαζί, τα παιδιά γίνονται πιο θετικά και λιγότερο δύσκολα στο φαγητό.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...