Αρχική σελίδα Για τη μαμά Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Οι ραγάδες, με την αντιαισθητική όψη ουλής, είναι ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης που έρχεται μαζί με την εγκυμοσύνη σε πολλές γυναίκες. Αν και δεν εμφανίζονται σε όλες τις γυναίκες, θεωρείται ότι η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, που καθορίζει και την ελαστικότητα του δέρματος.

Περισσότερα...

Λανθασμένες αντιλήψεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν γυρίζει πίσω το χρόνο, αντίθετα με όσα μπορεί να πιστεύουν οι γυναίκες. Το βιολογικό ρολόι συνεχίζει να προχωρά και η καθυστέρηση της εγκυμοσύνης με τη λογική ότι η τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορεί να αναπληρώσει τον χρόνο που περνά είναι λανθασμένη και μπορεί να οδηγήσει σε απογοητευτικά αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Πιθανές επιπλοκές από προκλητό τοκετό

Ο προκλητός τοκετός, δηλαδή η διαδικασία κατά την οποία προκαλείται τεχνητά ο τοκετός, είναι μια επιλογή που γίνεται ολοένα και πιο συχνή. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλεται για ιατρικούς λόγους, όπως στην περίπτωση που συμπληρώνονται οι 41 εβδομάδες κύησης, συχνά εφαρμόζεται και για μη ιατρικούς λόγους, όπως για λόγους προγραμματισμού. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί κίνδυνοι ώστε να καταφύγει κανείς στη μη φυσική αυτή διαδικασία χωρίς σοβαρό λόγο.

Περισσότερα...

Κλωτσάει το μωρό;

Πότε θα νιώσετε το μωράκι σας να κλωτσάει στην κοιλιά σας; Πώς θα νιώσετε τις κινήσεις του εμβρύου μέσα στη μήτρα σας; Μάθετε πότε το μωρό σας ξεκινάει την ενδομήτρια… γυμναστική του!

Περισσότερα...

Ο διαβήτης της εγκυμοσύνης

Περίπου 5% των εγκύων γυναικών αναπτύσσουν τον τύπο αυτό του διαβήτη, τον διαβήτη της εγκυμοσύνης. Εμφανίζεται συνήθως μετά τις 24 εβδομάδες κύησης, ενώ υποχωρεί μετά τον τοκετό. Ωστόσο, γυναίκες που εμφάνισαν διαβήτη στην εγκυμοσύνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τον εμφανίσουν αργότερα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...